Lars strijdend naar nieuwe podiumplek in broeierig Zonhoven

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE ZONHOVEN
In de tweede manche van de Telenet Superprestige Zonhoven reed Lars Van der Haar na een lange achtervolging naar een nieuwe podiumplek. Onze 26-jarige Nederlander eindigde in en rond de beruchte Kuil van Zonhoven net achter Wout Van Aert. Quinten Hermans eindigde 6de, Toon Aerts 8ste.

In het wiel van Laurens Sweeck gingen Lars en Quinten sterk van start. Al snel vormde zich een kopgroep van drie renners met daarbij Quinten, ook Mathieu van der Poel sloot daarbij aan. “De laatste crossen start ik steeds erg goed. Vanop de tweede rij is het moeilijk, maar als je op de eerste rij kan vertrekken is het net iets makkelijker,” aldus Quinten. “Ik had toch wel wat stress voor de start, maar het is goed uitgedraaid” zei de Limburger na afloop.

Van der Poel reed al snel weg richting solo-overwinning. Quinten belandde in en rond de kuil van Zonhoven in de achtervolging, waar ook Toon en Lars opdoken. Quinten zakte een beetje terug en streed lange tijd voor een top 5. In de slotronde moest hij enkel Laurens Sweeck voorlaten en zo tevreden zijn met een knappe 6de plek. “Er zat zeker niet meer in. Ik moet tevreden zijn met deze plek. Als ze voor het seizoen hadden gezegd dat ik hier zesde zou zijn, zou ik heel tevreden geweest zijn” aldus de renner uit Tessenderlo. “Het is de wereldtop die hier start, diegenen die voor mij eindigen zijn geen pannekoeken. Ik en Laurens vonden elkaar, ik denk dat we op hetzelfde niveau reden. Maar hij heeft nog net die spurt op het einde.”

LARS OP STOOM

Lars kwam doorheen de wedstrijd meer en meer op stoom. Mede dankzij een sterke passage in de kolkende kuil ging hij in de laatste rondes voorbij de ontsnapte David Van der Poel op jacht naar Wout Van Aert. “De eerste twee rondes dacht ik/ ‘wat gebeurt er hier nou?” aldus Lars na afloop. “Ik heb gekozen om mijn eigen tempo te rijden, en te hopen dat zij hun tempo niet konden volhouden. Ik voelde dat ik mijn tempo lang vol kon houden. Ik begon mannen op te rapen en kon zo weer vooraan komen.”

Lars dichtte de kloof met Van Aert en onze 26-jarige Nederlander leek even op weg naar de 2de plek. Uiteindelijk eindigde hij net achter Van Aert als 2de. “In de Kuil ging het heel vlot, tot de laatste ronde. Ik reed weg bij Wout en dacht: ‘als ik nu boven rijd dan heb ik een kans’. Maar dat lukte niet en dat was even balen. Op zich mag ik tevreden zijn met deze podiumplek. Volgend weekend start een drukke periode met Boom, Koksijde en Woerden op vier dagen tijd.”

Europees kampioen Toon leek even op weg naar een top 5 plaats, maar eindigde 8ste in Zonhoven. Nicolas Cleppe werd 18de.

UITSLAG ELITE (40 starters)

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Lars Van der Haar
6. Quinten Hermans
8. Toon Aerts
18. Nicolas Cleppe (-1 ronde)

Deel dit bericht