Lars van der Haar blijft Nederlands Kampioen

ZALTBOMMEL - (l-r) Joris Nieuwenhuis (derde), Lars van der Haar (eerste), Ryan Kamp (derde) tijdens de huldiging op het Plieger NK veldrijden in Zaltbommel. ANP BAS CZERWINSKI
ZALTBOMMEL - (l-r) Joris Nieuwenhuis (derde), Lars van der Haar (eerste), Ryan Kamp (derde) tijdens de huldiging op het Plieger NK veldrijden in Zaltbommel. ANP BAS CZERWINSKI

De Nationale Kampioenschappen van dit weekend waren ronduit memorabel.

Lars van der Haar slaagde erin zijn titel te verdedigen en kon zich opnieuw als Nederlands Kampioen kronen. Maar Lars deed het niet op z’n eentje. Tijdens de rit zagen we namelijk een trio van Baloise Trek Lions op kop! Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar reden samen met Lars door de modder van Zaltbommel. Joris kon zo zijn plaats op het podium bemachtigen en de zilveren medaille mee naar huis nemen. Pim liet een klein gaatje en kwam uiteindelijk als vierde over de meet. David Haverdings stond ook aan de start bij de Nederlandse mannen, maar kon de rit niet afmaken wegens ziekte.

Lucinda Brand wist bij de Nederlandse vrouwen als 6de te eindigen. Een podiumplaats zat er niet in voor Lucinda, maar ze reed toch sterk naar de 6de plaats!

In België stond er ook een Lion op het podium. Een impressionante Thibau Nys schreef de bronzen medaille op zijn naam. Na een sterke start kwam hij al snel op de derde plaats terecht en hij heeft deze niet meer losgelaten. Yentl Bekaert reed ook mee en kwam als 19de binnen!

Bij de Belgische U23 reed onze Ward Huybs mee. Het goede gevoel in de benen werd overschaduwd door de lange loopstroken in de modder. Ward kwam als 6de binnen en erkent dat deze loopstukken een individueel werkpunt zijn naar volgend jaar toe.

Ook niet onbelangrijk zijn de resultaten bij de AA Drink Young Lions. De ploeg behaalde 3 podiumplaatsen in de jeugdreeksen van het BK! Een overwinning van Arthur Van Den Boer bij de 2de jaars nieuwelingen, een 3de plaats voor zijn broer Seppe Van Den Boer bij de junioren en een 3de plaats voor Lien Schampaert bij de meisjes nieuwelingen.

 

 

Deel dit bericht