Lars van der Haar sluit seizoen af in Brussel en ondergaat knieoperatie

CYCLOCROSS X2O TROFEE VELDRIJDEN LILLE KRAWATENCROSS
Europees kampioen veldrijden Lars van der Haar sluit aanstaande zondag het veldritseizoen af in de X2O Badkamers Trofee in Brussel. De 30-jarige Nederlander ondergaat daarna een knieoperatie bij dr. Toon Claes in het AZ Herentals.

Lars van der Haar:

“In samenspraak met Toon Claes en ploegdokter Jan Mathieu heb ik beslist om in de week na de X2O Trofee in Brussel een knieoperatie te ondergaan. Ik sukkel al een tijdje met knieproblemen bij lange inspanningen. De afgelopen winter spaarde ik mijn knie van lange duurtrainingen om de knie niet te overbelasten. Als ik langer dan drie uur train steekt er kniepijn op.”

“Toon Claes en Jan Mathieu zorgden voor een gaatje in de agenda om met een operatie het probleem te verhelpen. Ik ben hen erg dankbaar voor de snelle hulp. Aangezien ik anders een aantal weken langer had moeten wachten – en ik de voorbereiding na een revalidatieperiode komende lente niet in gevaar wil brengen – hebben we beslist de operatie volgende vrijdag in te plannen. Daardoor zal ik tot mijn grote spijt het seizoen niet traditioneel kunnen beëindigen in Sint-Niklaas en Oostmalle.”

“Ik beëindig mijn veldritseizoen dus zondag na de X2O Trofee in Brussel. Ik hoop dit weekend nog tweemaal te knallen om in schoonheid af te sluiten.”

Jan Mathieu (ploegdokter):

“Lars heeft last van een prepatellair frictie syndroom op zijn knie. Dat is ontstaan door een wondje op de knie dat inwendig geïrriteerd is geraakt door de multipele fietsbewegingen. Dit letsel geeft vooral last bij lange duurtrainingen. Bij de operatie zullen ze dat stukje irritatie wegsnijden.”

Deel dit bericht