Lars van der Haar verlengt contract

CZECH REPUBLIC CYCLOCROSS WORLD CUP TABOR MEN
Europees kampioen veldrijden Lars van der Haar (30) heeft zijn contract bij de Baloise Trek Lions verlengd. De Nederlandse kampioen blijft er tot minstens eind 2024.

Lars van der Haar:

“Ik voel me goed in de ploeg en zie geen enkele reden om te veranderen. Ik had eind vorig seizoen al aangegeven aan mijn manager dat ik graag wilde blijven bij Baloise Trek Lions. Ook de ploeg liet uitschijnen dat ze mij graag wilden houden. Dus waren de besprekingen snel beklonken. We wilden allebei met elkaar verder, dus was er snel tijd om te ouwehoeren.”

“Met mijn Europese en Nederlandse titel, zilveren medaille op het WK en overwinningen in Tabor en Gavere heb ik een van mijn mooiste jaren in de elitecategorie achter de rug. Ik haal voldoening uit het feit dat ik deze prestaties lever tegen alweer een nieuwe generatie. Ik probeer ook de komende seizoenen dit niveau vast te houden en telkens weer nieuwe doelen te stellen.”

“Sinds het afscheid van Jim Aernouts ben ik de oudste renner in de ploeg. Ik vind het leuk om jonge renners als Thibau en Pim bij te staan met advies. Uit mijn eigen verleden leerde ik dat die tips erg waardevol kunnen zijn om uit leren. Dat doe ik trouwens ook bij Lucinda en Shirin, op de cross na mijn parcoursverkenning vlak voor hun wedstrijd. Bijvoorbeeld bij Shirin merk je dat ze die tips oppikt, dat vind ik fijn.”

“Mijn knieoperatie een maand geleden verliep goed. Dinsdag ging ik op controle en schreven ze me toch een week extra rust voor. Gisteren trainde ik in de fitness bijvoorbeeld mijn linkerbeen – om het verschil in spiermassa bij te werken – en dat zorgde vandaag voor een lichte reactie. Hopelijk blijft de trainingsachterstand beperkt tot een week. Het was in ieder geval een goede beslissing om net voor Oostmalle onder het mes te gaan, anders zou de achterstand in de lente snel opgelopen zijn.”

Deel dit bericht