Lars verdedigt titel eervol met vijfde plek

CYCLOCROSS BRICO CROSS 3 GP MARIO DE CLERCQ
Titelverdediger Lars stond voor een zware opdracht in de Hotondcross in Ronse. Hij finishte eervol vijfde. Nicolas verbaasde met een knappe achtste plek.

Toon nam een extra dag rust na een zwaar Amerikaans avontuur. Lars, Thijs en Nicolas verdedigden de Telenet Fidea Lions-kleuren op de Hotond. Lars nam een blitzstart en vertoefde meteen in de eerste rangen.

Hij maakte deel uit van een ruime kopgroep, die stelselmatig werd uitgedund. In het tweede deel van de wedstrijd scheidden drie renners zich af. Lars streed samen met Gianni Vermeersch en om plekken vier en vijf. Hij finishte uiteindelijk vijfde na een eervolle wedstrijd.

Ook tweedejaarsprof Nicolas liet zich opmerken in Ronse. Na een overwinning in de Jingle Cross in Iowa vorig week snelde onze 22-jarige renner uit Ingelmunster naar een 8ste plek. Neoprof Thijs voltooide de wedstrijd als 17de.

Lars Van der Haar (5de):

“Het was een mooie, maar lastige wedstrijd. Ik heb toch goed afgezien. Ik voelde me vandaag redelijk oké, maar miste wat frisheid. Ik kon goed volgen, maar had het wel moeilijk om zelf tempo te maken. Op een gegeven moment maak ik een stomme schuiver en verspeel ik mijn wedstrijd. In de sprint voor plek vier ga ik dan ook nog eens te laat aan. Ik ben blij dat ik dit eerste dubbel weekend goed verteer, al baal ik ervan dat ik niet op het podium sta.”

“Ik voel me eigenlijk wel even goed als vorig jaar, toen ik hier won. Het werd mij deze keer niet gegund om aan te vallen. Ik denk dat de concurrentie vandaag te graag zelf wilde winnen.”

Nicolas Cleppe (8ste):

“Zaterdag kwam ik in Meulebeke ten val op de balken. Ik wilde er iets te snel over gaan. Gelukkig was het vandaag terug cross en kon ik zowaar 8ste worden! Ik ben tevreden met hoe mijn seizoen nu verloopt. Na de overwinning in Iowa heb ik ook meer aan vertrouwen gewonnen.”

“Vorig jaar was ik content met een top-15 plaats, maar dat is toch een groot verschil met een 8ste plek vandaag. Ik ben echt tevreden met deze uitslag. Mijn sterke punt zijn de trage, zware crossen met liefst ook wat hoogteverschil. Daarom mik ik vooral op crossen als Gavere en Namen vanaf november.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Michael Vanthourenhout
5. Lars Van der Haar
8. Nicolas Cleppe
17. Thijs Aerts

Deel dit bericht