Lastige dag in Brussels Universities Cyclocross

IMG_7186-2
Lars finisht bij zijn comeback 9de, ook Ellen knokt zich een week voor de nationale kampioenschappen naar een top-10 notering.

Na een mindere start knokte Lars zich terug in de wedstrijd. Samen met Thijs streed hij voor een plek in de top-10. Lars legde beslag op plek 9, Thijs finishte 12de. Jim en Nicolas reden op de grond van de VUB naar plek 15.

Lars Van der Haar:

“Dit was mijn eerste wedstrijd nadat ik ziek werd op oudjaar. Op 31 december kampte ik met 39 graden koorts. Ik voelde vandaag meteen dat er geen power in de benen zat. Bovendien kende ik ook nog eens een dramatische start nadat ik uit mijn pedaal schoot.”

Heren

1. Mathieu Van der Poel
9. Lars Van der Haar
12. Thijs Aerts
13. Jim Aernouts
15. Nicolas Cleppe

Bij de dames reed Ellen een solide wedstrijd op een gevarieerd parcours. In de slotronde streed ze om een top-10 plek, een strijd die ze met succes volbracht. Marthe kende een mindere dag na een schuiver en gaf op.

Ellen Van Loy:

“Dit is een mooi maar o zo lastig parcours. Op de schuine kant kwam Blanka Vas nog ongelukkig ten val. Jammer voor haar, maar ik kon profiteren om naar een top-10 plek te rijden. Ik voel me klaar voor het BK volgend weekend. Ik ben heel regelmatig dit seizoen en kijk uit naar een mooie titelstrijd met de Belgische dames.”

Dames

1. Ceylin Alvarado
9. Ellen Van Loy
DNF Marthe Truyen

Bij de beloften verdedigde Yentl Bekaert zijn leidersplaats in het algemene klassement. Na een valpartij in de start begon Yentl aan een lange achtervolging. Hij finishte uiteindelijk als 8ste en staat nu 2de in het klassement na nieuwe leider Timo Kielich. De slotmanche in Lille op 8 februari zal het klassement in een definitieve plooi leggen.

Yentl Bekaert:

“Ik kwam ten val in de start en moest helemaal uit de achtergrond terugkomen. Daardoor verloor ik kostbare tijd in het algemeen klassement. Ik kan niet anders dan vandaag teleurgesteld zijn.”

Beloften

1. Ryan Kamp
8. Yentl Bekaert
9. Andreas Goeman

Deel dit bericht