Lucinda schittert in Kortrijk, ook Toon en Yentl op podium

CYCLOCROSS DVV TROPHY URBAN CROSS KORTRIJK WOMEN
Lucinda knalde in de Urban Cross in Kortrijk naar haar tweede overwinning dit seizoen. Ze rekende in een sprint af met Ceylin Alvarado. Bij de heren klopte Toon Corné in de strijd om de derde plek. Yentl finishte 2de bij de beloften en is de nieuwe leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

Lucinda reed bij de dames een tactisch sterke cross in de allereerste Urban Cross in Kortrijk. Op West-Vlaamse bodem reed onze Nederlandse in de slotronde weg met Ceylin Alvarado. In een sprint met twee rekende Lucinda koelbloedig af met Alvarado.

Lucinda Brand (1ste):

“Deze nieuwe cross ligt me wel! Er lagen wel wat wegstukken in de omloop, dus dat speelde in mijn voordeel. Ook tactisch reed ik een sterke wedstrijd. Dat gaf me vertrouwen voor de sprint met Ceylin. Ik hoop mijn vorm de komende week nog verder aan te scherpen. De komende twee weken trek ik op trainingskamp en dan keer ik terug in de Druivencross in Overijse.”

Uitslag

1. Lucinda Brand
2. Ceylin Alvarado
3. Annemarie Worst
12. Ellen Van Loy

Bij de heren elite lieten Toon en Corné zich opmerken. Corné reed een solide wedstrijd en nam heel wat initiatief in de kop van de wedstrijd. Toon verscheen na een slechte start halfweg weer vooraan. In een sprint voor plek twee was Toon (3de) een zucht sneller dan Corné (4de).

Toon Aerts (3de):

“Ik kwam ten val in de start en dat verbrodde mijn plannen. Ik dacht nooit nog vooraan in de wedstrijd te raken. Maar ploegmaats Jim en Nicolas deden fantastisch werk in de achtervolging en leidden me weer naar voren. Vlak voor de sprint verloor ik wat posities, maar ik kon toch nog een derde plek veiligstellen. De laatste weken voel ik me tactisch sterk rijden. Op die manier sta ik vandaag op het podium. Deze derde plek is vooral bemoedigend omdat ik een stevige trainingsweek in Girona achter de rug heb.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Tim Merlier
3. Toon Aerts
4. Corné Van Kessel
7. Lars Van der Haar
9. Jim Aernouts
14. Nicolas Cleppe
15. Thijs Aerts

Yentl Bekaert (2de en nieuwe leider U23):

“Ik had de afgelopen weken al een paar keer in de sprint verloren van Kielich. Dus ik wilde een sprint hem vandaag absoluut vermijden. Ik moest heel diep gaan om hem af te houden in de slotronde, maar het lukte! Dit klassement is geen doel op zich, maar natuurlijk is het fantastisch dat ik voor de eerste keer in mijn carrière aan de leiding sta in een klassement.”

Uitslag

1. Niels Vandeputte
2. Yentl Bekaert
3. Timo Kielich
6. Andreas Goeman


Deel dit bericht