Marthe en Thibau bemachtigen Belgische tricolore

CYCLOCROSS NATIONAL CHAMPIONSHIPS WOMEN
Op de eerste dag van de Belgische kampioenschappen in Antwerpen bemachtigde onze belofte Marthe Truyen haar felbegeerde eerste titel. Bij de dames elite reed Ellen naar haar 8ste podiumplek. Thibau is de nieuwe juniorenkampioen.

Marthe Truyen:

“Deze allereerste Belgische titel is voor mij een prachtige beloning na een moeilijk seizoen. Ik ben blijven volhouden en volharden na een zware periode. De afgelopen maanden was ik op de sukkel en kon ik mijn progressie van afgelopen jaren niet doorzetten.”

“Dat was afzien. Voor de wedstrijd was ik op revanchegevoelens belust na mijn tweede plek van vorig jaar in Kruibeke. Ik zette voor de start een paar goeie liekes op om mezelf op te peppen. Deze trui maakt mijn mindere seizoen nog niet geslaagd. Maar het motiveert me wel om nog een mooi eind aan het seizoen te breien.”

Ellen Van Loy:

“Met mijn achtste medaille op een Belgisch kampioenschap mag ik content zijn. Deze medaille weerspiegelt eigenlijk de machtsverhoudingen van dit seizoen. Ik hield Laura tot de laatste ronde in het vizier, maar moet toegeven dat ik nooit echt aansprak maakte op plek twee. Ik wist dat het sowieso moeilijk zou zijn om Sanne vandaag te kloppen en ben dan ook tevreden om hier vandaag op het podium te staan.”

Uitslag Dames

1. Sanne Cant
2. Laura Verdonschot
3. Ellen Van Loy
9. Marthe Truyen (eerste U23)

Bij de junioren greep Thibau Nys al zijn derde nationale titel in zijn nog jonge carrière. De renner van de AA Drink Young Lions bleef Lennert Belmans voor. Na een dramatische start reed Ward Huybs na een sterke comeback nog naar plek vier.

Thibau Nys:

“Deze loodzware wedstrijd was het bewijs dat je een titel nooit cadeau krijgt. Ik heb dit seizoen al een aantal wedstrijden kunnen winnen, maar vandaag was het een heftige strijd van begin tot eind. Lennert Belmans bleef de hele wedstrijd lang druk zetten. Met deze nationale titel volbreng ik een nieuw doel met succes. Nu richt ik mijn vizier op het wereldkampioenschap in Dübendorf.”

Uitslag Junioren

1. Thibau Nys
2. Lennert Belmans
3. Emiel Verstrynge
4. Ward Huybs

Deel dit bericht