Marthe vice-Belgisch kampioene, Ellen strandt op plek 4

CYCLOCROSS NATIONAL CHAMPIONSHIPS SATURDAY
Op de eerste dag van de Belgische kampioenschappen in Kruibeke strandde Ellen als 4de net naast het podium. Marthe deed een gooi naar de beloftentitel, maar strandde op een tweede plek en bijhorende zilveren medaille.

Marthe pakte uit met een kanonstart in de polders van Kruibeke. Ellen volgde in haar spoor en zo namen de Telenet Fidea Lions de wedstrijd in handen in de openingsfase.

Bij de beloften draaide de titelstrijd uit op een battle tussen 3 rensters. Marthe weerde zich als een duivel, maar moest op de loodzware omloop haar meerdere erkennen in de twee jaar oudere Axelle Bellaert. Onze 19-jarige Telenet Fidea Lion nam genoegen met een mooie zilveren medaille.

Na een knalstart reed Ellen een regelmatige wedstrijd in de Kruibeekse modder. Die werd beloond met een mooie 4de plek.

Marthe Truyen:

“Ik was niet voor een podiumplek naar hier gekomen. Ik heb dit jaar al betere dagen gekend. Ik moet helaas erkennen dat Axelle vandaag de sterkste was. Tijdens het seizoen was ik vaak sterker dan haar, maar dat telt vandaag niet mee. Hopelijk kan ik uit deze nederlaag leren richting de toekomst. Volgend jaar proberen we het in Antwerpen opnieuw!”

“De afgelopen dagen had ik wel wat stress, maar die viel tijdens de wedstrijd van me af. Maar ik voelde dat ik helaas snel op mijn limieten botste. Zonde. Shit happens!”

Ellen Van Loy:

“Deze vierde plek was vandaag voor mij het hoogst haalbare. Ik lig toch een stuk achter op de podiumplekken. Op dit moment ben ik niet sterk genoeg om mee te doen voor de top-3. Dat had ik wel verwacht, maar ergens hoop je toch dat er iets meer in zit.”

Uitslag Elite

1. Sanne Cant
2. Loes Sels
3. Laura Verdonschot
4. Ellen Van Loy

Uitslag Beloften

1. Axelle Bellaert
2. Marthe Truyen
3. Jinse Peeters

Deel dit bericht