Meeusen net naast podium in Wereldbeker

meeusenzeven
Tom Meeusen heeft na een zeer verdienstelijke wedstrijd een vierde plaats gepakt in de vierde manche van de Telenet UCI World Cup. In het Duitse Zeven bleef hij eerst lang bij Wout Van Aert, om daarna enkel door een ontketende Mathieu Van der Poel en Kevin Pauwels te worden bijgehaald.

Tot driekwart wedstrijd geloofde Tom nog in een podiumplaats, maar dat was buiten Pauwels gerekend. Toch mag Meeusen terugkijken op een mooie wedstrijd. Hij tekende voor een spectaculaire hole shot en bleef als laatste bij Van Aert toen die in het begin van de wedstrijd stevig van leer trok. De Telenet Fidea Lion moest even bekomen, maar al snel bleek dat het kopduo niet zomaar wegreed van hem.

Uiteindelijk kwam Pauwels hem nog voorbij steken in de voorlaatste ronde. Meeusen blijft zo goed meedraaien bovenin het klassement. Voor Toon Aerts was er pech: hij raakte met zijn fiets een paaltje, waardoor hij met een kapotte derailleur een stuk van het parcours al lopend moest afwerken. Ook Corné van Kessel liet zich weer zien in de toptien van de wedstrijd. Hij streed mee voor plek vijf en belandde uiteindelijk op de zevende stek.

Aerts werd uiteindelijk nog twaalfde, terwijl Jim Aernouts vijftiende eindigde. Thijs Van Amerongen kampte met een verkoudheid en moest tevreden zijn met een verre ereplaats. Ook Daan Soete knalde zijn derailler kapot, overigens.

Ploegleider Kris Wouters blikte tevreden terug op de derde plaats van Hermans bij de beloften. “Quinten had wat last van de rug, maar dan toch nog een derde plaats uit de brand kunnen slepen is knap. Nicolas Cleppe en Kobe Goossens eindigden op plaatsen vijf en zes en kwam beiden sterk voor de dag. Belgisch kampioen Thijs Aerts werd 12de. Hij had een mindere dag. Uiteraard kan ik niet anders dan tevreden zijn als je ziet dat er 3 van de 4 jongens bij de eerste 6 eindigen. We zijn zeer goed op weg.”

“TOM TOONDE KARAKTER”

Ook over de prestaties bij de profs was hij tevreden. “Tom heeft heel de tijd voor het podium gestreden. Spijtig was Kevin op het einde een beetje sterker maar ik onthoud vooral het karakter dat Tom vandaag heeft getoond. Corné rijdt heel verdienstelijk 7de, na heel de tijd voor de 5de plaats in de strijd geweest te zijn. Toon Aerts en Daan Soete waren de pechvogels van de dag, beiden kregen te maken met een kapotte achterderailleur na een valpartij die ze niet konden ontwijken. Toon Aerts werd uiteindelijk 12de. Jim Aernouts reed een heel verstandige wedstrijd en werd 15de. Thijs van Amerongen kampt met een verkoudheid en moest tevreden zijn met een verre ereplaats.”

Ploegleider Sven Vanthourenhout liet zijn licht schijnen over de junioren. “Yentl eindigde op een vierde stek en blijft leider, wat heel goed nieuws is. Andreas werd zesde en reed ook een hele goede wedstrijd.”

VAN LOY VERDIENDE BETER

Bij de dames vond Vanthourenhout dat Ellen Van Loy een beter resultaat verdiende. “Ze reed een ijzersterke wedstrijd en was in strijd voor plaats 3. Door een foutje van een renster voor haar verloor ze veel tijd en eindigde ze uiteindelijk 7de. Jolien kwam nooit echt in het stuk voor en had een mindere dag. Ook het parcours en de weersomstandigheden waren niet in haar voordeel. Loes reed een goede koers en vond in Zeven een parcours wat ze graag heeft. Ze is stilaan op de weg terug.”

Deel dit bericht