Meeusen op het podium in eigen dorp

messen
Tom Meeusen is in 'zijn' Essen derde geworden in de vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. De Telenet Fidea Lion viel in de eerste ronde en moest een hele wedstrijd achtervolgen. Uiteindelijk won hij de spurt voor de derde plaats, tot groot jolijt van het publiek.

In de eerste ronde wilde Meeusen de kopstart nemen en als eerste over de balken springen. Winnaar Wout van Aert bleek echter sneller, Meeusen wilde zijn handen bovenaan het stuur nemen, maar reed net op dat moment in een putje. Nog voor de wedstrijd echt in gang was, moest de Essenaar als voorlaatste de achtervolgingsrace starten.

De Telenet Fidea Lions deden het collectief sowieso uitstekend in Essen. Corné van Kessel en Toon Aerts zaten in de groep van zeven achtervolgers achter van Aert en Kevin Pauwels, die tweede werd. Toen Meeusen kwam aansluiten bij de groep, bleek al snel dat hij de beste was. Aerts zette zich in de laatste ronde achter Meeusen en vervulde zo zijn rol als buffer tijdens de eindsprint. Meeusen hield Laurens Sweeck succesvol af en vierde alsof hij gewonnen had in eigen dorp.

De Europees kampioen werd zelf mooi vijfde, Van Kessel zesde. JIm Aernouts zat achter de eerste groepjes en werd twaalfde. Voor Thijs van Amerongen was er een twintigste plaats weggelegd. De resultaten van het koptrio zijn ook goed nieuws voor de ranking in de DVV Verzekeringen Trofee.

Deel dit bericht