Met 5 in de top-10 in World Cup Waterloo!

aertstbl2309
Na twee overwinningen vorig jaar heeft Toon Aerts dit jaar twee tweede plaatsen behaald in de Amerikaanse manches van de Telenet UCI World Cup. Er eindigden in Waterloo 5 Telenet Baloise Lions in de top-10!

Zondag in Waterloo (Wisconsin) was Eli Iserbyt, net als een week eerder in Iowa City, de sterkste. Samen met Toon Aerts kleurde de renner van Sauzen Pauwels-Bingoal de wedstrijd. Aerts liep iets voor halfweg tot 15 seconden uit, maar twee lekke banden en enkele valpartijen op de bijzonder modderige omloop sneden hem de benen af. Iserbyt won uiteindelijk met meer dan een minuut voorsprong.

“Ik denk dat ik met twee tweede plaatsen best tevreden mag zijn”, reageerde Aerts. “Ene Wout Van Aert behaalde vorig jaar hetzelfde resultaat. Ik won toen beide Amerikaanse manches, maar op het einde van het seizoen werd het om de eindzege nog best spannend tussen ons twee. Ik maak mij dus nog geen zorgen over een eventuele eindzege in de Wereldbeker.”

Er eindigden zondag in Waterloo liefst 5 Telenet Baloise Lions in de top-10. Naast Toon Aerts (tweede) waren dat Corné Van Kessel (vijfde), Quinten Hermans (zesde), Nicolas Cleppe (zevende) en Jim Aernouts (tiende). Iets verderop eindigden Thijs Aerts (twaalfde) en Lars Van der Haar (dertiende).

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Tsjechische Katarina Nash. Ellen Van Loy kwam op 3:43 als 15de over de meet. Marthe Truyen werd 29ste op 7:06.

Deel dit bericht