Minstens 7 Belgische Lions naar WK

tmwkselectieRG
Bondscoach Rudy De Bie heeft dinsdag de Belgische selectie voor het WK veldrijden in het Luxemburgse Bieles bekendgemaakt. Er mogen al zeker 7 renners van de Telenet Fidea Lions naar het WK en mogelijk worden dat er zelfs nog meer...

Bij de elite mannen is Tom Meeusen geselecteerd. Ook Toon Aerts zou ongetwijfeld een plaats in de zevenkoppige selectie gekregen hebben, maar zijn zware val zondag in Fiuggi heeft daar helaas een stokje voorgestoken.

Jim Aernouts is door Rudy De Bie aangeduid als één van de drie reserveren en kan enkel nog naar Bieles als Wout Van Aert, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier, Gianni Vermeersch of Tom Meeusen iets overkomt.

Ellen Van Loy en Jolien Verschueren maken deel uit van de vijfkoppige WK-selectie bij de vrouwen en Quinten Hermans, Thijs Aerts en Nicolas Cleppe zijn opgeroepen voor de regenboogstrijd bij de beloften.

Bij de junioren is Yentl Bekaert zeker van zijn stekje. Als België de eindzege pakt in de Wereldbeker dan maken ook Andreas Goeman of Arne Vrachten nog kans op een selectie.

Het WK in Bieles vindt plaats in het weekend van 28 en 29 januari.

Deel dit bericht