Modderduivel Tom zegeviert in Gavere, Thijs knap derde

gavere_5-2
Tom heeft in Gavere revanche genomen voor zijn tweede plek op het EK. Op een zwaar, modderig parcours reed onze 18-jarige Brit solo naar de zege. Na een lange achtervolgingsrace kon Thijs beslag leggen op een knappe derde plaats. Zo stonden opnieuw twee Telenet Fidea Lions op het podium.

Achter de Kazerne in Gavere schoot Tom sterk uit de startblokken. Al snel schoof hij op naar de tweede positie, achter leider Toupalik. Op de beklimmingen versnelde Tom en kon hij de Nederlander Sieben Wouters afhouden. Tom kroonde zich aan de finish tot koning van de modder.

Thijs kon na een lange achtervolgingswedstrijd opschuiven naar de 3de positie. Zo eindigde hij een dag na de Jaarmarktcross in Niel naast Tom op het podium. Eerstejaars belofte Yentl eindigde op een knappe 10de stek. Andreas Goeman eindigde 13de.

Tom Pidcock:

“Ik houd van dit mooie parcours. Ik heb nog nooit een wedstrijd met zoveel modder gereden. Dit was echt fun! De klimmetjes waren heel zwaar, zeker door de zware fiets met alle smeerlapperij aan. Ik ging voluit, maar toch ging het nog traag. Maar dat was toch goed genoeg om te winnen!”

“Een paar keer ging het mis in de afdaling. Om een of andere reden klikte ik steeds met de verkeerde voet uit de pedalen. Ik heb een zware trainingsweek achter de rug. Dus ik ben wel vermoeid. Maar uiteraard ben ik blij met deze zege.”

“Vanavond vertrek in naar Zuid-Frankrijkn waar ik verblijf om te trainen tussen de komende wedstrijden door.”

Thijs Aerts:

“Ik verteer de dubbele weekends goed. Vorige keer was dat in Koksijde ook al het geval. Ik moest van vrij ver komen. Dan kwam ik in de afdaling en zag ik Toupalik liggen, maar ik kon hem niet meer ontwijken. Dan kwam ik ook zelf ten val.”

“Maar dat was mijn enige fout, op deze ronde is dat zeker een prestatie. Op het einde kon ik nog bijna naar Siebe en de tweede plaats rijden, maar zijn voorsprong was net te groot. Als het nog een ronde verder was, had ik hem misschien bijgebeend!”

“Normaal is deze omloop iets te veel op en af voor mij, maar vandaag liep het goed. En een ploegmaat wint, dat maakt het extra plezant!”

Yentl Bekaert:

“Het is mijn beste resultaat in een grote cross dit jaar. Ik heb me in het begin wat gespaard, omdat het toch erg lastig is hier. Op het eind begon het nog te regenen, dat maakte het extra gevaarlijk. Maar ik ben niet gevallen! Ik heb me wel geamuseerd vandaag. De modder en de afdalingen liggen mij goed.”

Uitslag (63 deelnemers)

1. Tom Pidcock
2. Sieben Wouters
3. Thijs Aerts
10. Yentl Bekaert
13. Andreas Goeman

Deel dit bericht