Moedige Toon strijdt voor zijn leidersplaats, Corné na inhaalrace 6de

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Toon heeft in de Azencross in Loenhout zijn leidersplaats in de DVV Verzekeringen Trofee verdedigd. Hij nam het voortouw in de achtervolging op Van der Poel en finishte zelf nog knap 3de. Corné finishte bijzonder knap 6de na een dramatische start. Bij de dames reed Ellen naar een meer dan hoopgevende 9de plek.

In het klassement van de DVV Trofee behoudt Toon met nog 3 manches te gaan 11 seconden voorsprong op eerste achtervolger Mathieu Van der Poel. De andere concurrenten volgen op meer dan 2 minuten.

Toon Aerts:

“Jammer dat ik in de achtervolging op Mathieu op mezelf was aangewezen. Als mijn concurrenten ook hun deel van het werk zouden opknappen, had onze achterstand zeker kleiner geweest. Dat is een last die op de schouders van de leider valt. Daar is helaas niets aan te doen, maar het speelt niet in mijn voordeel.”

“Ik ben wel helemaal verlost van mijn ziekte. Ik schud nog een sterke slotronde uit mijn benen, dat is een teken dat het met de vorm zeker snor zit. Het is mooi dat ik de leidersplaats nog behoud na een thuiscross in Loenhout. Al koester ik geen al te hoge verwachtingen met nog Baal, Brussel en Lille voor de boeg. Maar ik begraaf de strijdbijl pas in de Lilse Bergen!”

Corné Van Kessel:

“Vlak na de start schoot ik bij het schakelen uit mijn pedaal. Ik verloor pakweg 20 posities. Een dramatische start. Ronde per ronde kwam ik in mijn ritme en uiteindelijk stootte ik door naar de groep die om plek 6 streed.”

“Zonder die slechte start strijd ik vandaag zeker mee voor het podium. Bitter, want het gevoel was heel goed! De sfeer is wel geweldig in Loenhout. Er zijn vandaag twee afgeladen volle supportersbussen voor mij afgezakt naar Loenhout. Dat is fantastisch. Bovendien was het volk op het middenplein geweldig.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Toon Aerts
6. Corné Van Kessel
15. Lars Van der Haar
16. Jim Aernouts
17. Thijs Aerts

Klassement DVV Trofee na 5/8 manches

1. Toon Aerts
2. Mathieu Van der Poel + 00:11
3. Michael Vanthourenhout + 02:58

Ellen hoopgevend 9de

In haar tweede wedstrijd sinds haar valpartij in Overijse verbaasde Ellen het talrijk opgekomen Loenhoutse publiek. Ze vocht lang mee in de kopgroep van 10 renners en kon na 42 minuten wedstrijd beslag leggen op een knappe 9de plek.

Ellen Van Loy:

“Ik had wel wat last van de knie, en dat maakte me wel onzeker. Maar mijn start was vandaag heel goed. Dat was een enorm verschil met Zolder.”

“Ik kon zelfs aanpikken bij de kopgroep. Bij de tweede versnelling moet ik wel even passen, maar dat is normaal. Het parcours ligt me hier goed. Het ligt hard en we moesten niet veel lopen. Zo kan ik goed terug in het ritme komen. Ik kon mijn inspanning vandaag ook veel langer doortrekken dan woensdag. Er zit progressie in.”

Uitslag

1. Lucinda Brand
2. Sanne Cant
3. Denise Betsema
9. Ellen Van Loy

Andreas top-15 bij beloften

Andreas legde ‘s middags een 15de plek vast in de Azencross voor beloften. In een razendsnelle wedstrijd streed een omvangrijk peloton voor de zege. Andreas, derde in het klassement van de DVV Trofee, streed voor wat hij waard was en haakte zijn wagonnetje aan. In de slotfase moest hij de sterksten laten rijden, maar hij beperkte het tijdsverlies op zijn naaste concurrenten in het klassement tot minder dan 10 seconden.

Andreas Goeman:

“Loenhout is geen parcours op mijn lijf geschreven. Er werd enorm hard gereden op een glad parcours. Tijdens de wedstrijd schakelde ik door de gladheid nog over van Grifo naar Rhino voor iets meer comfort in de bochten. Ik kon de grote groep wel bijhouden, maar meer zat er vandaag niet in. Ik kon gelukkig het tijdsverlies beperken op de mijn dichtste concurrenten en kijk al uit naar de wedstrijd in Baal.”

Uitslag U23

1. Ben Turner
2. Timo Kielich
3. Loris Rouiller
15. Andreas Goeman

Deel dit bericht