Net geen overwinning voor Yentl in Leuven

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE ASPER-GAVERE
Bij de juniorenwedstrijd in Leuven heeft Yentl net naast de overwinning gegrepen. In de eindspurt moest hij nipt de duimen leggen voor Jelle Camps. Na een sterke wedstrijd van het team finishten Andreas als vierde en Arne op plek vijf.

Yentl heeft net geen prachtige afsluiter van een mooi laatste seizoen bij de junioren kunnen pakken. Maar veel scheelde het niet. Na een spannende finale was Jelle Camps de snelste in de slotspurt. ‘Het was op’, was Yentl eerlijk na afloop.

‘We bleven lang met een groep van vijf samen, maar er vielen constant gaten die ik moest toerijden. Dat kostte veel krachten. Op twee ronden van het einde reed ik weg met Camps, tot hij mij achterliet. Overwinning weg, dacht ik. Maar in de slotfase kreeg hij kettingproblemen en kon ik nog aansluiten. In de spurt kon ik echter niet tegen hem op. Het is de verdiende winnaar.’

In de jeugdcategorie kleurden onze jongens trouwens de wedstrijd. Naast Yentl streden ook Andreas en Arne in de voorste gelederen. Een podiumplaats grijpen, lukte niet. Andreas reed binnen op de vierde plek. Arne plaatste zich op plek vijf als derde Telenet Fidea Lion bij de eerste vijf.

Deel dit bericht