Net geen podiumplaats voor Arne en Yentl

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE HOOGSTRATEN JUNIOR
In de voorlaatste manche van de Ridley Cup in Hoogstraten is Arne knap vierde geëindigd. Hij remonteerde in de laatste ronde ploegmaat Yentl, die als vijfde finishte.

In een klassieke moddercross leek Yentl op weg om de vierde plaats weg te kapen, maar in de slotronde ging Arne nog op en over de West-Vlaming. Na een tweede plek in Lille dus weer een mooie uitslag.

‘Een geslaagd weekend’, stelde hij. ‘Vandaag heb ik veel tijd verloren toen ik in de achtervolging tegen een paaltje ben gereden. Zonder dat foutje had ik wel meer kans gemaakt om weer op het podium te eindigen. Dat zat er wel in. Op het einde kom ik nog in de buurt van de derde plek. Dus ik ben licht ontgoocheld.

Yentl leek gebeiteld op plek vier, maar moest in de slotfase nog een plaats toegeven. ‘Ik was niet mee in de start en de Nederlanders Kamp en Arensman gingen er meteen vandoor. Ik heb geprobeerd om de kloof te dichten, maar daarin heb ik me opgeblazen. Ik moest even op adem komen. Toen Camps me passeerde, heb ik nog even proberen te volgen, maar hij ging te snel. Dus heb de wedstrijd zo goed mogelijk proberen uit te rijden.’

Deel dit bericht