Nicolas Cleppe en twee beloften verlengen bij Telenet Fidea Lions

IMG_2787-4
Nicolas Cleppe (23) heeft zijn verblijf bij Telenet Fidea Lions met een jaar verlengd. In de marge van de ploegstage op het Spaanse eiland Mallorca verlengden ook beloften Andreas Goeman (19) en Yentl Bekaert (19) hun contract.

De 23-jarige Belg Nicolas Cleppe uit Ingelmunster blijft bij de ploeg tot 2020. In 2018 won deze sfeermaker het bergklassement in de Tour de Wallonie. In het veld waren zijn overwinning in de Amerikaanse Jingle Cross en een top-10 plek in de Telenet Superprestige in Gavere enkele van zijn opvallende uitslagen. De West-Vlaming maakt al sinds 2011 deel uit van het hechte team.

Ook bij de beloften vielen er twee contractverlengingen te vieren. Yentl Bekaert en Andreas Goeman, beiden 19 jaar, verlengen hun verblijf bij de ploeg tot aan het eind van hun beloftenperiode in 2021. Goeman eindigde vorig jaar als tweedejaarsbelofte 3de in het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Hij legde ook beslag op een 15de plek op het WK in het Deense Bogense. Yentl Bekaert begon sterk aan het veldritjaar met podiumplekken in Ronse, Hamme en Overijse, maar zag zijn verdere seizoen in rook opgaan na een zware val in de wereldbekermanche in Namen.

Alle drie de renners vertoeven momenteel op ploegstage op het Spaanse eiland Mallorca.

Nicolas Cleppe:

“Ik begin al aan mijn 9de seizoen bij Telenet Fidea Lions. De ploeg is voor mij door de seizoenen heen tot een familie uitgegroeid. Ik beschouw mezelf als een teamspeler, al is het in de cross natuurlijk voornamelijk ieder voor zichzelf. Toch draag ik de ploegsfeer hoog in het vaandel. Als positivist hou ik het altijd zo plezant mogelijk.”

“De structuur in de ploeg zit goed. Dat is voor mij heel belangrijk. Ik ben een laatbloeier, mijn beste jaren moeten nog komen. Ik voel dat ik er klaar voor ben. Als derdejaars prof hoop ik een vaste waarde in het veld te worden door regelmatig top 10 te rijden in de klassementswedstrijden.”

Andreas Goeman (belofte):

“Ik voel me goed in de ploeg. Ik voel me hier goed geïntegreerd in de rennersgroep. Het geeft vertrouwen voor een jonge gast dat de ploeg mijn contract nu al heeft verlengd. Het is leuk om richting veldritseizoen verder te werken met een gerust gemoed. Ik wil komende winter een stap hoger zetten en vaak op het podium rijden.”

Yentl Bekaert (belofte):

“Het doet deugd dat ik mijn beloftenperiode in een vertrouwde omgeving kan afwerken. Ik put daar kracht uit. Vorig jaar kende ik wat een pechseizoen. Dit jaar is het gevoel op dit moment al een stuk beter. Ik hoop dit door te trekken in het weg-en veldritseizoen.”

Sven Nys (sportief manager):

“Nicolas heeft zijn eerste twee jaren als prof goed doorstaan, met o.a. winst in Amerika. Het is een schakel in het team waarvan we overtuigd zijn dat we er volgend jaar op kunnen rekenen.”

“Andreas en Yentl zijn twee jonge gasten waarop we vertrouwen. Ze kunnen bij het team groeien en liggen goed in de groep. We hebben vertrouwen dat ze in hun laatste twee jaren als belofte goede resultaten zullen neerzetten.”

Deel dit bericht