Ondanks valpartij verzekert Ellen podiumplek in Niel

jaarmarktcross_5-2
Ellen overwon een valpartij in Niel en verzekerde in de slotronde een derde plek in de Jaarmarktcross.

Ellen dook als tweede het Nielse veld in. Al snel nam ze het initiatief, maar aan het eind van de eerste ronde sloeg de pech toe. Wereldkampioene Sanne Cant schoof weg in een bocht, Ellen kon haar niet meer ontwijken. Daarna begon onze kranige Herentalse aan een achtervolgingsrace. Ze kon de kloof met Brammeier en Sels weer dichten.

In een razendspannende slotronde kon Brammeier wegrijden. In de spurt voor de 2de plek eindigde Ellen achter Arzuffi, goed voor een derde plaats.

Uitslag

1. Nikki Brammeier
2. Alice Maria Arzuffi
3. Ellen Van Loy

Ellen Van Loy: 

 
“In de steile afdaling aan de rivier ging ik vinnig naar beneden. Ik pakte wat risico, maar ben gelukkig niet gevallen. Dan was het hard tegen onzacht in de slotrondes. Ik ben écht blij dat ik nog derde ben geworden. Vierde zou hier een zure plaats geweest zijn, zeker gezien de geleverde inspanningen.”

“Sanne kwam nog vragen of alles oké was na onze valpartij. Dat is het teken van een grote kampioene. Ik heb mezelf niet echt bezeerd.”

“Op de avond van 11 november 2013 is mijn vader overleden. Ik heb toen nog gecrosst in Niel, en ‘s avonds heeft hij de wapens neergelegd. Niel is daarom steeds een wat dubbele cross voor mij. Daarom ben ik extra blij dat ik hier vandaag de bloemen kon pakken.”

“Natuurlijk zal ik de inspanningen morgen in Gavere voelen! Maar dat zal voor Brammeier, Arzuffi en Sels ook het geval zijn.”

Deel dit bericht