Ontketende Toon verlengt titel in Jaarmarktcross Niel

BELGIUM CYCLOCROSS SOUDAL CLASSICS JAARMARKTCROSS NIEL
Toon heeft in de Soudal Classics in Niel zijn eerste seizoenszege behaald met een indrukwekkend schouwspel. In de Jaarmarktcross reed onze 24-jarige renner solo naar de zege na een lange achtervolging op Vanthourenhout. Corne maakte het Telenet Fidea Lions feest compleet met een derde plek.

Michael Vanthourenhout pakte uit met een razendsnelle start naast de Rupel. Titelverdediger Toon leidde de achtervolging en al snel kon ook Corne aansluiten. Ook Jim kende een goede start. Toon en Corne sloegen de handen in elkaar in de jacht op leider Vanthourenhout. De kloof bleef lange tijd hangen rond 20 seconden, maar door een indrukwekkende inspanning kon Toon op drie rondes van het einde de aansluiting bij de koploper maken.

Toon was helemaal ontketend en ging op en over Vanthourenhout. Onze 24-jarige renner uit Rijkevorsel verzekerde zich van een eerste seizoenszege en verlengde zo zijn titel in de Jaarmarktcross. Corne maakte het feest van de Telenet Fidea Lions helemaal compleet. Onze 26-jarige Nederlander rekende in extremis Vanthourenhout nog in en moest in de spurt enkel Sweeck voor zich dulden. Een derde plek voor Corne, die naast Toon op het podium mocht. Jim eindigde na een sterke start als 13de, Thijs eindigde als eerste belofte 19de.

Toon Aerts:

“In de achtervolging op Michael kon ik af en toe in het wiel zitten bij Corne. Dat maakte toch een verschil op Michael, die de hele cross alleen moest rijden. Als je niet panikeert, komt de sterkste steeds naar boven. Toen ik aansloot bij Michael had ik vertrouwen in de overwinning. Ik voelde ook dat Michael moest krabben om te volgen. Het was in ons voordeel dat hij van in het begin van de cross alleen zat. In de zandstrook kon ik profteren van zijn mindere passage.”

“Dit parcours lag me nog beter dan vorig jaar, hoewel het toen wel veel lopen was. Ik kon hier mijn grote motor aanspreken. Het stuk op de weg is lang. In de weide waren er een paar technische stukken. Maar voor de rest is het power zetten. Op bepaalde stukken moest ik zeker meer dan 450 Watt trappen.”

“Morgen wacht in Gavere sowieso weer een zwaar parcours. Ik heb er wel vertrouwen in.”

Corne Van Kessel:

“Ik ben redelijk goed uit de startblokken geschoten. In de eerste zandstrook reed ik mezelf vast, wat later in de cross nog een paar keer gebeurde. Ik had een goede dag, maar de zandstrook maakte het verschil.”


“Toon reed ook weg in het zand. Ik voelde dat hij tempo kon blijven rijden. Bij Michael brak de veer toen we aansloten. Ik ben tevreden. Ik was natuurlijk hier graag tweede geworden, maar de vorm is goed.”
 
“Op het EK liet ik me wat wegdrummen in de slotrondes. Maar ook op de Koppenberg ging het al goed. Ik maak wel een doel van deze losse crossen. Als iedereen alleen de klassementscrossen rijdt staat er niemand meer aan de start in deze crossen. Nu ga ik vol voor de Wereldbekercrossen komend weekend.”

Thijs Aerts:

“Het was valse start. Ik bleef als enige staan en dook daardoor pas als laatste het veld in. Dat was niet correct volgens mij. Maar ik ben vandaag vooral blij dat mijn broer hier de overwinning pakt!”

Uitslag

1. Toon Aerts
2. Laurens Sweeck
3. Corne Van Kessel
13. Jim Aernouts
19. Thijs Aerts

Deel dit bericht