‘Opluchting dat operatie voorbij is, nu focus op volledig herstel’

FLEUR-3
Op 4 oktober onderging onze 21-jarige belofte Fleur Nagengast een succesvolle heupoperatie bij orthopedisch chirurg de Visser in het CWZ in Nijmegen. We polsten naar de toestand van onze Nederlandse vice-wereldkampioene: "Gelukkig kan ik op veel steun rekenen."

Fleur Nagengast:

“De operatie op 4 oktober is goed verlopen. Dat was toch even spannend, aangezien de artsen pas tijdens de operatie voor het eerst de toestand van de scheur in het labrum konden vaststellen. Het is vooral een opluchting dat die operatie achter de rug is. Nu kan ik focussen op een volledig herstel.”

“De scheur in het labrum is nu gehecht, en die hechting moet nu eerst goed herstellen. Daarom moet ik het de eerste twee weken heel rustig aandoen. Ik heb dus al heel wat tijd in bed doorgebracht. Twee keer per week ga ik naar de fysio voor lichte oefeningen.”

“Ik mag sowieso mijn rechterheup niet belasten, dus ik zal in principe zes weken op krukken lopen. Daarna hoop ik weer heel rustig op de fiets te herbeginnen. De dokters schatten het volledig herstel in op een half jaar, al hoop ik stiekem toch net iets sneller op niveau te zijn. Maar het is vooral zaak om niets te forceren, want dan kan je veel kapotmaken.”

“Ik blijf het veldrijden wel van dichtbij opvolgen. De jonge Nederlandse meiden zijn nu echt helemaal aan het doorbreken aan de top. Dat is wel opvallend en doet me wel weer naar de cross verlangen.”

“Mentaal is het geen makkelijke periode. Gelukkig kan ik op heel veel steun rekenen. Ik word thuis heel goed verzorgd door mijn familie. Mijn broertjes helpen me met alles in ruil voor een snoepje. Ik word hier wel in de watten gelegd, ja. Dit weekend kwamen onder andere mijn teammate Ellen Van Loy en Sven Nys me bezoeken. Dat doet me enorm veel deugd!”

Deel dit bericht