Pech kost Hermans zege in Gieten

gietenhermansRG
Quinten Hermans was zondag in Gieten op weg naar de zege in de eerste manche van de Hansgrohe Superprestige bij de beloften, maar door pech moest hij de overwinning in extremis aan de Nederlander Joris Nieuwenhuis laten.

De wedstrijd bleef lange tijd gesloten en halfweg cross telden we een omvangrijke kopgroep met daarin wereldkampioen Eli Iserbyt, Yannick Peeters, Thomas Joseph, Quinten Hermans, de Tsjech Adam Toupalik, Joris Nieuwenhuis, Lander Loockx, Thijs Aerts, Nicolas Cleppe en Sieben Wouters.

Na enkele forse versnellingen van Hermans en Iserbyt dunde de kopgroep verder uit. Een valpartij in de voorlaatste ronde nekte Iserbyt en finaal doken met Europees kampioen Quinten Hermans en Joris Nieuwenhuis twee renners de laatste ronden in. Hermans wist in het slot ook de Nederlander van zich af te schudden, maar materiaalpech zorgde ervoor dat Hermans een tijdlang langs de kant stond en Nieuwenhuis de overwinning greep.

Ook vorig jaar moest Hermans vrede nemen met een tweede plaats. “Dit is balen”, sprak hij na afloop. “Ik denk dat ik toch wel duidelijk de sterkste man in koers was. Als je dan door pech wordt genekt op het moment dat je op weg bent naar de zege, dan kan je alleen maar ontgoocheld zijn. Dit is jammer.”

Telenet Fidea Lions-ploegleider Kris Wouters: “Onze beloften hebben alleen een supergoede wedstrijd gereden in Gieten. Quinten reed solo aan de leiding en was op weg naar de zege tot op de voorlaatste zandstrook zijn ketting eraf ging. Hij kreeg het probleem niet meteen opgelost en zag Joris Nieuwenhuis met de overwinning aan de haal gaan.”

“Ook Nicolas Cleppe bleef niet van pech gespaard. In de beginfase kende hij materiaalpech en moest hij een heel stuk lopen tot aan de materiaalpost. Toen hij goed en wel opnieuw kon vertrekken, zat hij in een slechte positie. Hij wist weliswaar nog op te schuiven naar een vijfde stek.”

Thijs Aerts kende een slechte start, maar ook hij was in goede doen en eindigde uiteindelijk nog als negende. Kobe Goossens moest helemaal achteraan starten en was ook niet goed weg. In de eerste ronde kon hij heel weinig voorbijsteken. Toen hij eindelijk het goede ritme had gevonden, waren de verschillen reeds te groot om nog een goede notering te behalen. Hij eindigde uiteindelijk 16de, maar dat zegt niets over de inzet die hij getoond heeft. Hij moet nu enkel geduld hebben en blijven werken. Volgend weekend staat Ronse op het programma en op die omloop moet hij in staat zijn mee te doen voor de ereplaatsen.”

Deel dit bericht