Pech nekt Lions in Loenhout, Corné redt eer met podiumplek

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Na een zware val van Toon in Namen kreeg ook Lucinda in Loenhout met een valpartij te kampen. Corné redde de eer van de ploeg met een knappe derde plek.

Corné startte sterk en sloeg samen met Eli Iserbyt een kloof op zijn concurrenten. In de tweede wedstrijdhelft kon enkel Mathieu Van der Poel nog terugkeren. Aan de finish legde Corné beslag op plek 3.

Corné Van Kessel:

“Deze derde plaats is mooi. Op het moment dat Mathieu viel heb ik niet geaarzeld. Samen met Eli zette ik meteen een goed tempo. We voelden Mathieu wel komen. Hij kon ook net iets langer een hoog tempo aanhouden. Ik mikte dan op een top-3 plek, met succes.”

ELITE

1. Mathieu Van der Poel
2. Eli Iserbyt
3. Corné Van Kessel
9. Jim Aernouts
10. Lars Van der Haar
14. Thijs Aerts

DAMES: LUCINDA VALT, ELLEN 11DE

Bij de dames liep Lucinda bij een val in de openingsronde een wonde op in haar rechteronderbeen. De wonde werd drie keer gehecht. Lucinda doet het nu enkele dagen rustig aan en daarna wordt een terugkeer in competitie bekeken. Ellen reed een sterke wedstrijd en klopte aan de poorten van de top-10. Uiteindelijk finishte ze als 11de.

DAMES

1. Ceylin Alvarado
11. Ellen Van Loy
DNF Lucinda Brand

BELOFTEN: YENTL VERDEDIGT LEIDERSPLAATS

Leider in de DVV Verzekeringen Trofee Yentl Bekaert verdedigde met succes zijn eerste plek bij de beloften. In Loenhout baggerde hij naar een vijfde plek. “Het was een snelle wedstrijd. Ik maakte deel uit van de kopgroep, maar moest af en toe wat kloofjes dichten. Door af en toe aan de rekker te hangen verspeelde ik wat krachten. Die kwam ik tekort in de slotronde. Maar ik ben tevreden met dit resultaat. Met Baal en Brussel wachten de komende 10 dagen enkele cruciale wedstrijden voor het klassement.”

UITSLAG

1. Loris Rouiller
5. Yentl Bekaert
17. Andreas Goeman

Deel dit bericht