Pech nekt Telenet Fidea Lions in slotronde Scheldecross, Lars 4de

CYCLOCROSS DVV TROPHY SCHELDECROSS
Lars (4de) eindigde net naast het podium in de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee in Antwerpen. Helaas waren de Telenet Fidea Lions niet verzekerd tegen de pech. Toon (6de) en Corne (7de) haakten in elkaar en zagen zo een podiumplek in rook opgaan. Bij de dames eindigde Ellen als 9de na een "wedstrijd die kan tellen".

Aan de oevers van de Schelde schoot Lars als snelste uit de startblokken. Aan de tussenspurt in de tweede ronde greep onze 26-jarige Nederlander ook de 15 bonificatieseconden voor het DVV Verzekeringen Trofee-klassement.

Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert namen in ronde drie de bovenhand. In de strijd om de derde plek sloegen de Telenet Fidea Lions de handen in elkaar. Toon, Corné en Lars wisselen elkaar af in de achtervolging en leken Laurens Sweeck in de tang te hebben. In de slotronde sloeg het noodlot echter tot tweemaal toe.

Door een aarzeling van Sweeck haakten Toon en Corné op de Toyo Tires trap in elkaar. Ze verloren kostbare tijd. Toon keerde nog terug, maar schoof in de laatste hectometers onderuit. Lars eindigde daardoor als eerste Telenet Fidea Lion op plek vier. Toon besloot de wedstrijd als 6de, Corne 7de en Daan 10de. Jim startte maar gaf op.

Lars Van der Haar:

“Toon gaf een heel sterke indruk in de achtervolging. Zonder valpartijen was hij volgens mij zeker derde geweest. Helaas verloor ik bij het oponthoud ook net iets te veel tijd. Anders zat er nog iets meer in dan deze vierde plek. Maar ik houd toch een erg goed gevoel over aan deze wedstrijd.”

Toon Aerts:

“Mijn start was niet super. Maar ik kon redelijk snel opschuiven en een goede positie innemen. Bij de tussensprint speelde ik niet mee. Dat is jammer aangezien de verschillen voor de tweede plek in het klassement erg klein zijn.”

“Mathieu en Wout staken er bovenuit, maar ik kwam wel in een goede positie voor de derde plaats. Dan hebben we met Lars en Corne goed afgelost, maar ik voelde me wel goed genoeg om de derde plek te pakken. Door de vele wind en een technisch mindere dag ben ik niet van de achtervolgende groep weggereden.”

“Bij een oponthoud haakten Corne en ik in elkaar, en daarbij verloren we veel tijd. Ik kon nog terugkeren op het wiel van Laurens, maar dan was het over na een vrij zware valpartij in de nadarhekken. Nu heb ik wel wat pijn dankzij de valpartij. Maar ik hoop dat goed te verzorgen en zo morgen goed hersteld te zijn.”

“Namen moet me zeker liggen. Die wedstrijd is persoonlijk ook net iets belangrijker voor mij, puur naar het parcours gezien. In Namen heb ik al een aantal keer goed gereden. Op dat parcours ben ik doorgebroken, het is altijd een belangrijke en toffe wedstrijd geweest. Dit seizoen ben ik al vaak op het podium geklommen. Dat hoop ik morgen ook te doen, al zal het niet makkelijk zijn op het zware parcours.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Laurens Sweeck
4. Lars Van der Haar
6. Toon Aerts
7. Corne Van Kessel
10. Daan Soete
DNF Jim Aernouts

Klassement DVV Verzekeringen Trofee

1. Mathieu Van der Poel
2. Lars Van der Haar + 03:58
3. Toon Aerts + 04:37
5. Corne Van Kessel + 06:50
12. Daan Soete + 12:28
15. Jim Aernouts + 19:32

Ellen 9de bij dames na “wedstrijd die kan tellen”

Ellen eindigde na een zware wedstrijd op en naast het strand van Sint-Anneke op de 9de plaats. Ze vertrok als derde, maar zakte lichtjes terug na een valpartij. In de loop van de wedstrijd speelde ze een aantal keer haasje over met Marianne Vos. Uiteindelijk legde onze taaie dame beslag op de 9de plaats.

Ellen Van Loy:

“Ik ben even weggeschoven. Mijn ketting lag eraf en dan moest ik Maud (Kaptheijns) laten passeren en kwamen Kim (Van de Steene) en Marianne (Vos) heel kort. Daardoor moest ik dus drie plaatsen prijsgeven. Ze rijden hard, maar ik probeerde de schade te beperken. Die liep helaas hoger op dan ik had verwacht.”

“Ik ben goed opgewarmd voor morgen. Deze wedstrijd kon wel tellen. Morgen wacht in Namen een andere cross. Hopelijk een minder snelle en met wat meer techniek.”

Uitslag

1. Sanne Cant
2. Katie Compton
3. Helen Wyman
9. Ellen Van Loy

Deel dit bericht