Pidcock: ‘Ik kijk uit naar mijn eerste echte wedstrijd in Zonhoven’

tpidcocklionscover
Na zijn wereldtitel tijdrijden bij de junioren ligt de focus van Tom Pidcock nu helemaal op de cross. De eerste echte test voor de Brit volgt op 15 oktober tijdens de Telenet Superprestige in Zonhoven.

We laten graag onze belofte zelf even aan het woord. “Ik heb na het WK op de weg in Bergen even rust genomen en nu ligt de focus helemaal op de cross. Het wordt mijn eerste jaar in een nieuwe categorie. Het zal uiteraard even wennen worden, maar ik heb er een goed oog in. Mijn eerste wedstrijd tussen mijn rechtstreekse concurrenten wordt de Superprestige in Zonhoven. Ik vind daar een prachtig parcours terug, ik kijk er enorm naar uit”, aldus Tom.

Ondertussen voelt Tom zich al helemaal thuis bij de Telenet Fidea Lions. “Tijdens de afgelopen zomer heb ik al kunnen kennismaken met mijn nieuwe teamgenoten en dat verliep zeer vlot. Ondertussen werd er ook een team van Belgische mechaniekers en verzorgers rond me opgebouwd. Dat geeft uiteraard vertrouwen voor het komende seizoen.”

SVEN: ‘WE LEGGEN GEEN DRUK OP TOM’

Team manager Sven Nys wil echter geen druk leggen op Tom. “Dat heb ik ook al tijdens de ploegvoorstelling gezegd. We willen dat Tom stap voor stap kan groeien. Ik weet ook wel dat er hoge verwachtingen zijn gezien zijn mooie palmares tot nu toe. Het is aan ons om hem verder te begeleiden, zijn CX-skills nog te verbeteren en van Tom een complete renner maken die op termijn kan meestrijden aan de top”, aldus Sven.

“Het is super dat Tom zijn eerste wedstrijd bij de U23 zal rijden in de Telenet Superprestige van Zonhoven. Meteen één van de mooiste crossen van de winter én het is een parcours waar hij vorig jaar ook gewonnen heeft. Ik kijk er naar uit, want ook Thijs Aerts vindt in Zonhoven een parcours op zijn maat.”

Deel dit bericht