Quinten en Toon 1-2 in eindklassement Flèche du Sud

Team-2-2
Quinten heeft voor de eerste keer in zijn carrière een rittenwedstrijd op zijn naam geschreven. In de laatste etappe van de Luxemburgse vijfdaagse Flèche du Sud kwam zijn eindzege niet meer in gevaar. Toon maakte het ploegfeest compleet met een tweede plek in het eindklassement en de bergtrui.

In de 138km lange slotetappe tussen Kayl en Esch-sur-Alzette verdedigden de ploegmaats van Quinten en Toon met verve de leidersplaats. Een vierkoppige leidersgroep werd op minder dan 20 kilometer van de aankomst ingerekend. De Duitser Steimle was de snelste in de pelotonsprint. Quinten en Toon finishten veilig in de top 10.

Voor de 23-jarige Quinten is het zijn allereerste eindoverwinning in een rittenwedstrijd bij de profs. Hij is ook de eindwinnaar van het puntenklassement. Toon verzekerde een tweede plek in het eindklassement en schrijft op zijn beurt het bergklassement op zijn naam. Als kroon op een prachtige week zijn onze Telenet Fidea Lions ook de eindwinnaar in het ploegenklassement.

Quinten Hermans:

“De ploeg heeft vandaag fantastisch werk geleverd. Corné, Jim en Nicolas controleerden de hele dag het tempo in het peloton. Die mannen hebben zich helemaal leeggereden voor mij. Dat voelt toch wel bijzonder aan. Op die manier hield ik Lars en Toon nog aan mijn zijde voor in de finale. Zo moest ik mij eigenlijk nooit echt zorgen maken.”

“Vooral in de eerste etappes voelde ik me hier heel sterk. Na mijn drie ritoverwinningen begon ik uiteraard te geloven in de eindzege. Met deze ploeg rondom mij is die eindwinst nooit meer in gevaar gekomen. Ik ben blij dat de mannen konden meedelen in de feestelijkheden op het podium. Ze hebben zich wel geamuseerd met de champagne.”

“Ik ga eerst en vooral genieten en bekomen van deze vijfdaagse. Komende zondag betwist ik de wegwedstrijd in Averbode en daarna staat de Baloise Belgium Tour op het programma. Vorig jaar finishte ik al daar als 8ste in het eindklassement. Met dit vormpeil mag ik wel met ambitie afzakken naar de start in Sint-Niklaas.”

Etappe 4

1. Jannick Steimle
7. Quinten Hermans
9. Toon Aerts

Eindklassement

1. Quinten Hermans
2. Toon Aerts + 00:14
3. Stef Krul + 01:22
13. Lars Van der Haar + 03:57
14. Nicolas Cleppe + 03:59

Deel dit bericht