Quinten en Toon slaan straffe coup in eerste rit in lijn Flèche

Quinten2-2
Quinten heeft zijn tweede opeenvolgende ritsucces geboekt in de Luxemburgse rittenwedstrijd Flèche du Sud. Samen met Toon (3de) en de Nederlander Krul pleegden ze een heuse coup van 90 kilometer in de eerste rit in lijn met start en aankomst in Rumelange.

Al op 90 kilometer van de finish achtten Toon en Quinten hun moment gekomen. Ze versnelden op de derde klim van de dag en kregen het gezelschap van de Nederlander Stef Krul. De drie metgezellen bouwden snel een mooie voorsprong uit op het achtervolgende peloton. Het peloton zag de drie vluchters nooit meer terug en de kloof liep op van 1 naar 2,3 en uiteindelijk meer dan 4 minuten.

In de lokale rondes in Rumelange speelden onze renners het ploegenspel. Quinten toonde zich uiteindelijk de snelste en pakte na de proloog op woensdag voor de tweede dag op rij de zegebloemen mee naar de uitvalsbasis van de ploeg. Een gelukkige Toon finishte 3de. Het peloton liep uiteindelijk binnen op meer dan 4 minuten.

Quinten blijft wedstrijdleider met nog drie etappes voor de boeg in Luxemburg. Hij staat ook op kop in het puntenklassement. Toon is drager van de bergtrui na twee ritten.

Quinten Hermans:

“Op iets minder dan 100km van de finish gingen we aan met vier renners op een klimmetje: Sacha Weber, Stef Krul, Toon en ik. Op de top keken we naar elkaar. Met vier renners doorgaan met nog 100 kilometer voor de boeg? Dat leek ons toch wat weinig. Toon nam dan een stevige kopbeurt voor zijn rekening en Weber moest al meteen lossen. Dan schoten we nog maar met drie renners over. Toen dacht ik al: oei! Maar we konden toch moeilijk stoppen met rijden? Onze voorsprong op het peloton bedroeg op dat moment 20 seconden. We zijn in eerste instantie blijven rijden zonder echt te forceren.”

“Op die manier kon Toon alle bergpunten sprokkelen. We behielden onze voorsprong en wanneer we de gas echt opendraaiden liep de voorsprong snel op. We dachten dat het onmogelijk zou zijn, maar op een bepaald moment kregen we mee dat we meer dan 4 minuten bij elkaar hadden gereden. Dat was wel even verschieten!”

“Bij het ingaan van de lokale rondes wisten we dat we voor de zege reden. Toon en ik konden moeilijk inschatten of Krul snel zou zijn in de sprint. Maar we bleven goed samenwerken en in de finale voelde ik dat er nog poeier op de benen zat. In de sprint maakte ik het af. Uiteindelijk reden we met drie man het peloton op drie minuten. Dat resulteert in een mooie voorsprong in het klassement. Er wachten nog een paar stevige ritten, zeker die van morgen is pittig. Maar met deze benen en een sterke ploeg achter mij kan ik die etappes met vertrouwen als leider aanvatten.”

Uitslag proloog

1. Quinten Hermans
2. Toon Aerts + 00:07
3. Daan Soete + 00:08
5. Nicolas Cleppe + 00:10
10. Lars Van der Haar + 00:14
37. Corné Van Kessel + 00:23
42. Jim Aernouts + 00:24

Uitslag rit 1

1. Quinten Hermans
2. Stef Krul
3. Toon Aerts
54. Lars Van der Haar + 03:06

Klassement

1. Quinten Hermans
2. Toon Aerts + 00:10
3. Stef Krul + 00:12
6. Nicolas Cleppe + 03:16

Deel dit bericht