Quinten Hermans grijpt de macht in Tour de Wallonie

belgaimage-138468731-full
Quinten Hermans heeft dinsdag de vierde etappe in de Ronde van Wallonië (2.BC) op zijn naam geschreven. Na 161,4 kilometer tussen Malmedy en Herstal was Hermans de snelste van een omvangrijke kopgroep.

Onze Limburger haalde het voor de Fransen Romain Cardis (Direct Energie) en Lorrenzo Manzin (Vital Concept). Hermans neemt door zijn sprintzege tien bonificatieseconden. Dat volstaat om de leiderstrui over te nemen van zijn gouwgenoot Tim Wellens (Lotto Soudal), die ook in de kopgroep zat. Woensdag wacht de renners een relatief vlakke slotetappe van 187,5 km tussen Hoei en Borgworm, waardoor de kans dat Quinten de leiderstrui behoudt groot is.

“Deze zege komt helemaal onverwacht voor mij”, opende Hermans na afloop. “Ik ben de eerste om verrast te zijn. Ik voelde de laatste dagen dat ik snel was in de sprints. Woensdag ga ik alles geven om die gele trui te behouden. Dat zal zeker niet makkelijk worden. De Ronde van Wallonië is mijn laatste wegwedstrijd voorlopig. Ik trek vervolgens op stage naar Mallorca om daar het veldritseizoen voor te bereiden. Dat blijft toch mijn favoriete discipline.”

Deel dit bericht