Quinten is de sterkste in Essen

CYCLOCROSS ETHIAS CROSS ESSEN OMEN
Het weekend is goed begonnen voor Quinten Hermans. De Telenet Baloise Lion won in Essen na een prachtige solo. Hij eindigde voor Laurens Sweeck en Tom Pidcock.

Voor de wedstrijd in Essen ging alle aandacht naar Zdenek Stybar. De Tsjech maakte zijn comeback in het veldrijden. De renner van Deceuninck – Quick-Step eindigde op een twaalfde prijs. De winnaar in Essen was Quinten Hermans. De Lion soleerde naar de zege en reed iedereen naar huis. Ook de winnaar van vorig jaar, Laurens Sweeck, die als tweede eindigde. We kregen geen volledig Belgisch podium, want de Brit Tom Pidcock greep de derde plaats. 

Quinten maakte het verschil al in de derde ronde. Hij reed weg van alle concurrentie en bij het ingaan van de vierde ronde had hij al een voorsprong van twaalf seconden op Sweeck en Tom Meeusen. Later in de wedstrijd zakte Meeusen weg en reed Pidcock naar de derde plaats. Onze andere Lions streden mee voor een plaats op het podium, maar beten net in het zand. Thijs Aerts viel net naast het podium op een vierde plaats. Jim Aernouts werd zesde en Nicolas Cleppe veroverde de zevende plaats. 

Bij de dames zat er net geen podium plaats in voor Ellen van Loy. Zij had gevochten, maar moest genoegen nemen met een vierde plaats. 

Deel dit bericht