Quinten tweede in Neerpelt na beresterke wedstrijd

CYCLOCROSS SOUDAL CLASSICS GP NEERPELT
In de openingswedstrijd van de Soudal Classics in Neerpelt eindigde Quinten Hermans na een uiterst sterke wedstrijd op de tweede stek. Quinten brak de wedstrijd mee open en moest in de slotfase enkel de duimen leggen voor Laurens Sweeck. "Ik ben heel tevreden van mijn seizoensstart" aldus Quinten.

Quinten schoot als derde uit de startblokken in Domein Dommelhof. Daan en Jim kenden een iets mindere start en moesten al snel achtervolgen. “Ik schoot uit mijn klikpedaal en moest meteen achtervolgen” aldus Daan. Al snel verscheen Quinten aan de kop van de wedstrijd. “Ik wilde de hele cross het tempo erin houden en zo de concurrentie op afstand houden. Telkens we op de weg draaiden zag ik dat de groep op een lint hing. Als je dan vierde hangt is het moeilijk om terug op het wiel van je voorganger te komen. Dus ik bleef volle bak rijden” legde hij zijn tactiek uit.

“Nooit over limiet”

Eerst ontstond een kopgroep van vier renners met daarbij Quinten, Kevin Pauwels, Jens Adams en Laurens Sweeck. Pauwels verdween van het voorplan door een val en Quinten bleef druk zetten. “Ik ben nooit tot over mijn limiet moeten gaan. Enkel bij de versnelling van Laurens in de voorlaatste ronde moest ik over mijn limiet gaan, en dan zag je dat ik moest lossen. Voor de rest kon ik op een goed gevoel de hele tijd doorgaan”

Drie keer podium

Vooraan bleven enkel Quinten en Laurens Sweeck over. In de voorlaatste ronde reed Sweeck weg. Quinten consolideerde naar een knappe tweede plek. “Ik ben heel tevreden over mijn seizoenstart. Ik heb nog maar vijf crossen achter de rug en daarvan heb ik er drie op het podium gestaan. Dat is wel plezant. Zeker als eerste jaar elite had ik dat niet verwacht. Ik heb weinig tot geen last van de Amerikaanse jetlag.”

Daan en Jim

Daan reed in de achtervolging naar de 11de plek. “Ik voelde voor de cross al dat ik niet volledig gerecupereerd was van de Amerikaanse trip. Het gevoel was minder goed dan vorig weekend.” Jim beëindigde de wedstrijd als 14de.

Uitslag GP Neerpelt

1. Laurens Sweeck
2. Quinten Hermans
3. Jens Adams
11. Daan Soete
14. Jim Aernouts

Deel dit bericht