Sels kroont zich tot Antwerps kampioene

Image-12
Loes Sels heeft zich tot Antwerps kampioene gekroond in Vorselaar. Bij de junioren waren Andreas Goeman en Arne Vrachten goed voor toptienplaatsen.

Loes Sels besloot anderhalve ronde voor het einde solo slim te spelen. “Dit was genieten! De omloop is me op het lijf geschreven. De wedstrijd begon echter niet goed. Ik kwam slecht uit de startblokken en dook pas als vijfde het bos in. Al snel kwam ik op een tweede plaats terecht en kon ik samen met Karen Verhestraeten een kloof slaan. Met nog anderhalve ronde te gaan, besloot ik er alleen vandoor te gaan. Verhestraeten hield nog even stand maar moest uiteindelijk toch de rol lossen. Mijn overwinning kwam niet meer in gedrang.”

Toon Vandebosch ging in Vorselaar met de zege aan de haal bij de junioren. Telenet Fidea Lions Andreas Goeman en Arne Vrachten waren goed voor plaatsen vier en zes. De omloop in Vorselaar ligt Goeman niet, zegt hij zelf. “Ik was in het begin goed mee, maar ik ben wat onzeker als er veel los zand in de bochten ligt. Daardoor ontstond er telkens een gaatje dat ik op de rechte stukken moest dichten. Vandebosch en Vandeputte waren gaan vliegen en we streden met vier renners voor de derde plaats. In de laatste ronde kwam iemand voor me ten val waardoor Florian Vermeersch uiteindelijk derde eindigde. Een vierde plaats is echter niet slecht aangezien ik me niet zo goed voel op een omloop zoals deze. Geef mij maar wat modder en hoogteverschil.” Vrachten eindigde zesde en was de derde beste van Antwerpen. “Mijn start was redelijk maar werd achteruit geslagen door een valpartij in mijn buurt. Ik bleef echter rustig en na halfkoers vond ik uiteindelijk de aansluiting bij de achtervolgende groep. In de laatste ronde was het beste er jammer genoeg vanaf en kon ik er een sprint meer uitpersen. Een zesde plaats is het eindresultaat, maar die derde stek van het provinciaal kampioenschap maakt veel goed.”

Yentl Bekaert schreef de overwinning in de juniorencategorie n een manche van de Vlaamse Cyclocross Cup op zijn naam. Jonas Smet en Jelle Camps vervolledigden het podium in Knesselare. “In de eerste ronde kon ik al een gaatje slaan maar dan viel ik en lag m’n ketting er af dus kwamen ze weer aansluiten en dan heb ik een paar ronden gewoon gevolgd zodat ik wat kon recupereren en in de laatste ronde ben ik dan terug kunnen wegrijden. En heb zo kunnen winnen”, reageerde Bekaert achteraf.

Deel dit bericht