Sels twaalfde in Las Vegas

loesselsvgs450
Sophie De Boer heeft in Las Vegas de openingsmanche van de Telenet UCI Wereldbeker veldrijden bij de vrouwen gewonnen. Loes Sels finishte als twaalfde, Ellen Van Loy als zeventiende.

Van bij de start namen Katerina Nash, Katie Compton, Sophie De Boer en de Canadese Catharine Pendrel het heft in handen. Mountainbikester Pendrel moest iets voorbij halfweg de rol lossen en ook De Boer had het moeilijk. De Nederlandse bleef echter aanklampen en brak ondanks de impulsen van Compton niet. De Boer had zelfs nog kracht over en vloerde Nash en Compton in de sprint. Pendrel viel nog terug naar de zevende plaats.

Loes Sels was met een twaalfde plaats de beste Telenet Fidea Lion. Ellen Van Loy kwam als zeventiende over de meet. “Loes kende een vrij goede dag”, aldus ploegleider Sven Vanthourenhout. “Door een valpartij kwam ze op een gegeven moment helemaal alleen te zitten. Ze hield wel goed stand en eindigde op een mooie plaats.”

“Ellen had een slechtere dag. Ze was weliswaar goed gestart maar zakte erdoor vanaf ronde 3. Cross Vegas is altijd een speciale cross met speciale omstandigheden. Ze heeft deze week ook al twee wedstrijden gereden en misschien had ze daar wat last van. We gaan het zeker verder onderzoeken, maar panikeren doen we zeker niet. Met Iowa staat er al een nieuwe belangrijke wedstrijd voor de deur.”

Deel dit bericht