‘Sometimes you win, sometimes you lose’

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Tom reed naar de tweede plaats in de Azencross in Loenhout. Na een spannende cross moest hij zijn meerdere erkennen in Eli Iserbyt. Na een felle start eindigde Thijs in zijn thuiswedstrijd als 4de. Bij de dames eindigde Ellen als 11de.

Thijs was duidelijk gemotiveerd voor eigen volk. Uit het grote peloton van 74 renners was de Rijkevorselnaar als snelste weg in de Loenhoutse modder. Al snel kreeg hij het gezelschap van Tom, die erop en erover ging. Eli Iserbyt keerde nog terug en vocht samen met Tom opnieuw een spannend duel uit.

Na een slipper van Tom reed Iserbyt weg en hield hij stand tot op de meet. Tom eindigde tweede. Thijs belandde net naast het podium als vierde. Eerstejaars Yentl eindigde knap 12de, Andreas werd 23ste.

Tom Pidcock:

“Het was vrij zwaar. Thijs ging snel van start, ik kon hem bijbenen en nam over aan de finishlijn. Maar helaas moest Thijs lossen en kon Iserbyt wel de kloof dichten. Het leek op een duel uit te draaien, maar dan kwam ik ten val. Ik schoof weg in een bocht naar rechts. Soms win je, soms verlies je.”

“Ik hou van het parcours. Alles zit erin verwerkt: modder, snelle stukken en beekjes. Die waren niet makkelijk, maar ik kon ze wel goed springen. De wedstrijden draaien steeds uit op een duel tussen Iserbyt en mij. Dat zal nog wel even duren denk ik.”

Thijs Aerts:

“Ik hoorde dat andere jongens slecht vertrokken, dus ik trok meteen de gas open. Dan zagen we wel waar het schip strandt. Tom kwam heel snel aansluiten. Die reed echt snoeihard en ik kon niet mee. Ik had geen goede dag. Het was de hele dag vechten.

“Ik ben tevreden dat ik nog vierde word, al is derde natuurlijk mooier. Ik heb wat last van mijn keel, hopelijk word ik niet ziek. Er waren heel veel supporters, dat maakte het wel plezant om hier rond te rijden.”

Uitslag (74 deelnemers)

1. Eli Iserbyt
2. Tom Pidcock
3. Yannick Peeters
4. Thijs Aerts
12. Yentl Bekaert
23. Andreas Goeman

Ellen 11de in Loenhoutse modder

Ellen viel net buiten de top-10 in de zesde manche van de Ijsboerke Ladies Trophy. In de velden van Loenhout ging ze van start in 7de positie. Ze verloor doorheen de wedstrijd wat posities maar bleef voor de top-10 strijden. In de laatste wedstrijd maakte ze een foutje en zo eindigde Ellen op de 11de plek.

Ellen Van Loy:

“Het is nooit een makkelijke wedstrijd hier. Op dit moment van het jaar. De zware combinatie tussen modder en snelheid is moeilijk voor mij.”

“Ik hou van de modder als je snelheid kan blijven maken. Maar de sporen werden zo diep dat je snelheid verliest. Het wasbord. In de laatste ronde maakte ik nog een fout waardoor ik val en een top-10 plek verlies.”

Uitslag (69 deelneemsters)

1. Sanne Cant
2. Lucinda Brand
3. Katherine Compton
11. Ellen Van Loy

Deel dit bericht