Sterk blok in Vlaamse Ardennenetappe

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
In de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour trok Quinten al vroeg ten aanval richting de Vlaamse Ardennen. In de finale maakten vier renners deel uit van de gereduceerde kopgroep. Toon finishte in Zottegem 11de.

Jim Aernouts:

“De form zit goed. Mijn sterkte zit erin om goedgeplaatst aan elke helling te beginnen, met vaak een ploegmaat in mijn wiel. Zo zet ik hem goed af, maar zit je zelf ook goed. De ontsnapping van Quinten was ideaal voor ons. In de finale viel het peloton uit elkaar, maar we hielden met vier renners meer dan stand. In de sprint kon ik met een laatste inspanning Toon lanceren, maar dat was als een stervende zwaan.”

“Ik kan hier in deze Baloise Belgium Tour mijn ding doen en dat doet plezier. Iedereen van de ploeg zit op een hoog niveau en we trekken elkaar ook naar boven. De komende dagen zullen we het klassement van Toon beschermen. Ik denk dat hij morgen een sterke tijdrit zal neerzetten.”

Kris Wouters (ploegleider):

“Het was niet echt de bedoeling dat Quinten in de vroege ontsnapping zou zitten. Maar hij kwam op een bepaald moment in die situatie en besliste om door te rijden. Helaas voor ons waren zijn gezellen niet de allersterksten.”

“In de finale maken we een sterke collectieve indruk. Toon, Jim, Corné en Andreas maakten deel uit van de gereduceerde kopgroep. Jammer dat we twee pionnen verliezen met schakelproblemen voor Corné en een lekke band voor Andreas. We missen vandaag een uitslag, maar ik ben onder de indruk van het collectief. Dat is het voornaamste in dit seizoensgedeelte. Iedereen zit op schema.”

Etappe 2

1. Remco Evenepoel
11. Toon Aerts + 00:42
26. Jim Aernouts
44. Lars Van der Haar + 01:46
45. Quinten Hermans
52. Thijs Aerts
61. Corné Van Kessel + 01:54
70. Andreas Goeman + 03:05

Deel dit bericht