Sterke Lucinda grijpt brons

CYCLOCROSS CYCLING WORLD CHAMPIONSHIPS ELITE WOMEN
Op het wereldkampioenschap in het Zwitserse Dübendorf reed Lucinda naar een bronzen medaille. Tot in de laatste 200 meter streed ze mee voor de wereldtitel. Ellen finishte chique 8ste als eerste Belgische.

“De wereldtitel zat erin”, aldus Lucinda na haar krachtinspanningen. “Maar ik voel me wel op mijn waarde geklopt. Ceylin, Annemarie en ik waren aan elkaar gewaagd. Ik moest een aantal keer terugkomen na de stukjes omhoog. Dat deed me uiteindelijk de das om.”

Ellen finishte knap 8ste, een evenaring van haar beste prestatie ooit op een WK. “Alles deed pijn in de slotronde, maar ik haal veel voldoening uit deze achtste plek. Het is een fijn gevoel dat ik op mijn leeftijd nog steeds meekan.”

WK Dames Elite

1. Ceylin Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Lucinda Brand
8. Ellen Van Loy

Yentl Bekaert reed in zijn eerste WK als belofte naar een solide tiende plek. De 20-jarige West-Vlaming toonde zich tevreden: “Ik kreeg af te rekenen met een zadelbreuk in de eerste ronde. Ik kon er nog maar half op zitten en moest daarmee een halve ronde fietsen tot aan de materiaalpost. Dat kostte wel krachten. Uiteindelijk kon ik toch naar een top-10 plek rijden. Vooraf zette ik de top-10 als doelstelling. Dus ik ben wel content hoor.”

WK Beloften

1. Ryan Kamp
10. Yentl Bekaert

Deel dit bericht