Sterke seizoensstart van de vrouwen

CYCLOCROSS ARDOOIE 22ND EDITION
De vrouwelijke leden van de Telenet Fidea Lions hebben hun start van het seizoen zeker niet gemist. Ploegleider Sven Vanthourenhout ontfermt zich over de vrouwelijke Lions en maakt een korte evaluatie.

De twee zeges van Jolien Verschueren en de manier waarop ze won, beloven veel goeds voor de volgende weken. Ellen Van Loy kende in de VS een moeilijke start, maar rijdt zich de laatste weken telkens in de kijker met een hele knappe zesde plaats in Valkenburg als voorlopige uitschieter. Loes Sels is mede door twee stevige tuimelpertes wat aarzelend begonnen, maar zit nu ook op het goede spoor. Daar komt nu ook Fleur Nagengast bij, die in Boom pas haar eerste cross reed na zich gefocust te hebben op het WK op de weg bij de junioren.”

“De concurrentie is nochtans niet minnetjes”, zegt Sven. “De Jong en de Boer zijn echt sterk, net als de rest van het Nederlandse blok. En uiteraard is er ook een sterke Sanne Cant. Maar ik heb er goed oog op dat wij geregeld de concurrentie met hen kunnen aangaan.”

Deel dit bericht