Sterke Toon op het podium in Denemarken, Tom wint bij beloften

belgaimage-129494913-full1
In de Telenet UCI World Cup in het Deense Bogense moest Toon nipt de duimen leggen voor Wout Van Aert in de sprint om de tweede plaats. Lars eindigde net naast het podium. Bij de beloften triomfeerde Tom op overtuigende wijze!

Het was Mathieu Van de Poel die zijn vierde op rij dit seizoen in de Wereldbeker won. Toon kon een tijdlang het spoor volgen van de latere winnaar, maar toen die zijn demarrage plaatste, diende Aerts te passen.

Onder impuls van Lars ontstond er in het begin van de cross een kopgroep van 4 man: hij nam Van der poel, Van Aert en Aerts op sleeptouw. Bij het ingaan van de tweede ronde, plaatste Van der Poel een versnelling, waardoor Lars moest passen en de anderen liet rijden. Hij zou vierde eindigen. Halfcross bleek Van der Poel ook te sterk voor de andere twee.

De Deense bezoekers kregen vervolgens een spannende strijd te zien voor de tweede plaats tussen Toon en Wout Van Aert: ‘Ik had me voorgenomen elke twee ronden van fiets te wisselen’, stak Aerts van wal. ‘Maar dat had ik wellicht beter niet gedaan. Net toen ik de materiaalpost indraaide, versnelde Mathieu. Ik kon niet direct reageren en meteen was de vogel gaan vliegen. Ik kwam zo alleen te zitten en ging bovendien nog eens op de sukkel aan de steile kanten. Daarna reed ik lek en zo kon Wout bij mij aansluiten. Toen hij op zijn beurt pech kende, speelden we weer haasje over, maar toch zat een tweede plaats er niet in. In de laatste meters kon Van Aert mij nog remonteren en zo moest ik tevreden zijn met de derde plaats. Dat ben ik uiteindelijk ook nog wel.’

ELLEN VIJFDE 

Bij de vrouwen, was het Sanne Cant die aan het langste eind trok. Zij haalde het voor de Britse Helen Wyman. Voor de derde plaats kwam het tot een sprint met de Italiaanse Eva Lechner en de Amerikaanse Kailtin Keough. Daarin trok laatstgenoemde aan het langste eind. Ellen vervolledigde knap de top vijf.

ZEGE VOOR TOM!

Bij de beloften was het Telenet Fidea Lions boven! Tom haalde het met 15 seconden voorsprong voor Eli Iserbyt. De Nederlander Sieben Wouters kwam op 49 seconden als derde over de meet. Thijs legde beslag op de achtste plaats. In de stand in de Telenet UCI World Cup leidt Pidcock met 120 punten. Dat zijn er 25 meer dan Iserbyt.

 

uitslag mannen:

 1. Mathieu van der Poel

2.  Wout van Aert

3. Toon Aerts

4. Lars van der Haar 

6. Corné van Kessel 

 8. Quinten Hermans 

18. Jim Aernouts 

 20. Daan Soete

22. Nicolas Cleppe

 

uitslag vrouwen:

1. Sanne Cant

2. Helen Wyman

3. Kaitlin Keough

4. Eva Lechner 

5. Ellen Van Loy

 

Uitslag beloften:

1. Tom Pidcock

2. Eli Iserbyt

3. Sieben Wouters

8. Thijs Aerts 

Deel dit bericht