Sven Nys wordt zelf een Telenet Fidea Lion

svennys
Sven Nys keert komend veldritseizoen terug in het peloton. De sportief manager van Telenet Fidea Lions zal zelf deel uitmaken van zijn ploeg, weliswaar met een beperkter programma dan de gemiddelde prof.

Sinds Nys begin 2016 zijn topsportcarrière beëindigde is hij onder meer sportief manager van de Telenet Fidea Lions. Hij bleef ook erg actief en sportief. Hij reed meermaals per week trainingsritjes, al dan niet samen met zoon Thibau, was een graag geziene (en soms moeilijk te volgen) gast op tal van fietsstages en reed o.m. Cape Epic, de epische meerdaagse mountainbikewedstrijd in Zuid-Afrika en enkele wedstrijdjes georganiseerd door Trek, waar Nys ambassadeur voor is.

Op zijn 42ste voelt de meervoudig wereld- en Belgisch kampioen zich naar eigen zeggen nog erg fit. “Het is de voorbije 3 jaar een plezier geweest om op een fiets te zitten en ik heb mijn conditie meer dan behoorlijk onderhouden. Niet met de intensiteit van een prof, maar ik voel dat als ik me een regelmatiger schema opleg en mijn uren op de fiets opvoer ik opnieuw veel plezier kan beleven aan wedstrijden. Die kick van de koers zelf ontbrak natuurlijk met dat vrijblijvend fietsen en ik zoek die graag terug op.”

“Het idee ontstond eigenlijk als een grap en Lars en Toon begonnen me er steeds meer mee uit te dagen. Dus neem ik graag de handschoen op, al was het maar om hén op mijn beurt uit te dagen. Pas op, ik besef dat ik geen 24 meer ben. Ik ga dan ook erg selectief zijn in de wedstrijden die ik uitkies. Graag combineer ik er een paar waar ik altijd heel graag reed met wat zogenaamd kleinere crossen. Met de ambitie om mij nog te kunnen tonen tussen de toppers van nu. Maar verwacht nu ook niet dat ik ga winnen he, ik ben realistisch genoeg”, besluit een strijdvaardige Nys.

Deel dit bericht