Telenet Baloise Lions pakken uit met digitale ploegvoorstelling

Door de blijvende coronacrisis opteerden de Telenet Baloise Lions voor een digitale ploegvoorstelling, geleid door teammanager Sven Nys en ploegleider Eric Braes. Ook enkele prominenten binnen het team komen aan het woord.
Teammanager Sven Nys opende de digitale ploegvoorstelling van de Telenet Baloise Lions met een korte terugblik op het bijzondere jaar 2020 vanwege de coronacrisis. “De afgelopen maanden waren moeilijk voor iedereen. We zijn gedwongen om onszelf opnieuw uit te vinden. Er is echter zowel voor als achter de schermen hard gewerkt binnen ons team”, aldus Nys. Ploegleider Eric Braes pikte in. “Corona zorgt uiteraard voor verandering. Onze renners hebben langer kunnen trainen, zonder wedstrijdprikkels. Op een later tijdstip kwamen dan plots veel wedstrijden op korte tijd. Ze hebben zich kunnen testen tegen renners van erg hoog niveau op de weg. Ik heb het gevoel dat onze renners klaar zijn voor het seizoen”, vertelde de ploegleider.

Toon Aerts is de kopman binnen het Elite-team. De voormalige Belgische kampioen in het veld maakt er geen geheim van dat hij ambitieus het winterseizoen aanvat. “In mijn carrière wil ik nog graag drie doelen behalen. De Superprestige of DVV Trofee winnen, zou mooi zijn. Daarnaast is er natuurlijk nog die wereldkampioenentrui die ik graag aan mijn palmares wil toevoegen. Voor Ellen Van Loy kan het haar laatste seizoen in het veld worden. Op haar 40ste blijft ze echter doelen stellen. “Na mijn achtste plaats op het WK, waarmee ik ook eerste Belgische werd van vorig jaar, kijk ik uiteraard uit naar het komende WK in eigen land. Het zal een speciale sfeer worden, waardoor ik het hopelijk nog eens mag meemaken”, klinkt het bij Van Loy. 
Thibau Nys staat na zijn superseizoen van vorig jaar voor een grote uitdaging als eerstejaarsbelofte. “Vorig seizoen was super, aangezien ik op elke wedstrijd mijn stempel heb kunnen drukken. Een nieuwe categorie betekent van nul starten, dus ik zou héél blij zijn als ik een van de mooie overwinningen van vorig kan herhalen. Ik leer ook heel veel bij dankzij het team”, aldus de wereldkampioen bij de junioren. 

“De kop is eraf dankzij de eerste wedstrijdkilometers die gepasseerd zijn. Het moment dat we als team samen zijn, voel ik iedereen echt openbloeien. Daar snakken ze ook echt naar. Ondanks de coronacrisis kijken we enorm uit naar het nieuwe veldritseizoen. Iedereen is gemotiveerd en we willen er keihard voor gaan”, sloot teammanager Nys af. 
De volledige ploegvoorstelling kan u hieronder bekijken.

Deel dit bericht