Telenet Baloise Lions voorgesteld in Baal

CYCLOCROSS BAAL TELENET BALOISE LIONS CYCLING TEAM
Aan de vooravond van het veldritseizoen werd aan het Sven Nys Cycling Center in Baal de formatie Telenet Baloise Lions voorgesteld aan het grote publiek. 3 dames en 9 heren zullen in september het veld induiken.

Welkom Baloise!

De ploeg mag een nieuwe naamsponsor verwelkomen met Baloise. Na 15 fantastische jaren als naamsponsor wordt Fidea opgenomen in de Baloise Group. Met Baloise heten we een stevige hoofdpartner welkom in onze warme crossploeg.

Henk Janssens (CEO Baloise): “Baloise heeft een hart voor sport en voor wielrennen in het bijzonder. Met Sport Vlaanderen-Baloise, de Baloise Belgium Tour en de 6daagse van Gent sponsoren we al vele jaren de wielersport op de weg en op de piste. We zijn heel blij dat nu door de overname van Fidea er ook de cyclocross en dameswielrennen bij komen. Dat maakt ons wielerplaatje compleet.”

Ook komende winter kunnen we opnieuw rekenen op de volle steun van Telenet. Jeroen Leen (verantwoordelijke sponsoring Telenet): “10 jaar geleden werden we samen met Fidea partner van het Telenet-Fidea team. 10 jaar al geven we steun aan het veldrijden met de partnerships met de Superprestige, de Wereldbeker en losse crossen. Ons doel was om de cross als product nog groter en mooier te maken en ik denk dat we daar goed mee bezig zijn.”

Topwinter

De ploeg heeft een ongelooflijke winter achter de rug. “Met een Belgische kampioen bij de profs, de eindzege in de Telenet UCI World Cup en twee medailles op het WK in Bogense was het een fantastische winter” bevestigt sportief manager Sven Nys. “Dat dankzij het teamwork van elke renner en renster! Elke Lion heeft afgelopen winter minstens 1 keer op het podium gestaan.”

“Het wordt niet makkelijk om die prestaties komende winter te evenaren. Maar de zomer was in ieder geval al veelbelovend” aldus ploegleider Kris Wouters. “We konden de resultaten doortrekken op de weg met eindwinst in de Flèche du Sud met Quinten Hermans en de Ronde van Luik met Nicolas Cleppe. De ploeg loodste Toon Aerts ook naar de 4de plek in de Baloise Belgium Tour. Ook onze dames werkten een heel sterke zomer af, met als kers op de taart de EK-selectie voor Marthe Truyen.”

Ijzers in het vuur

De Telenet Baloise Lions hebben de ijzers in het vuur voor een mooie winter. Kris Wouters: “Sterkhouders Toon Aerts en Lars Van der Haar zijn er klaar voor. Thijs Aerts en Nicolas Cleppe zijn een jaar ouder én sterker. Verder kunnen we bouwen op de ervaring van Jim Aernouts. Tot 31 december kunnen we ook rekenen op de krachten van Quinten Hermans en Corné Van Kessel.”

“Bij de dames is er onze rots in de branding Ellen Van Loy“, aldus Wouters. “Onze jonge talenten Marthe Truyen en Fleur Nagengast, die wel kampt met een vervelende rugblessure, zullen dichter bij de top sluipen. Vanaf 1 januari worden onze vrouwen versterkt met de krachten van Lucinda Brand, de Nederlandse en vice-wereldkampioene. Bij de heren beloften zullen derdejaars Andreas Goeman en Yentl Bekaert het mooie weer maken. Al onze Telenet Baloise Lions werkten de afgelopen twee weken een stevige stage af op het Spaanse eiland Mallorca. Laat de crossen maar komen!”

Op zondag 8 september vatten de Telenet Baloise Lions het veldritseizoen aan in Eeklo.

TELENET BALOISE LIONS 2019-2020

HEREN ELITE

Toon Aerts (25)
Lars Van der Haar (28)
Quinten Hermans (24 – tot 31/12)
Corné Van Kessel (28 – tot 31/12)
Thijs Aerts (22)
Jim Aernouts (30)
Nicolas Cleppe (23)

DAMES ELITE

Ellen Van Loy (38)
Lucinda Brand (30 – vanaf 01/01)

HEREN U23

Andreas Goeman (20)
Yentl Bekaert (20)

DAMES U23

Fleur Nagengast (21)
Marthe Truyen (19)

Deel dit bericht