Telenet Fidea Lions bemachtigen twee podiumplekken aan De Ster

CYCLOCROSS WAASLANDCROSS SOUDAL CLASSICS MEN
In de Soudal Classics wedstrijd in Sint-Niklaas bemachtigden de Telenet Fidea Lions twee podiumplekken. Toon eindigde in Recreatiedomein De Ster als tweede, Quinten werd sterk derde. Thijs lanceerde zijn ploegmaats met een snelle start en eindigde als eerste belofte negende. Bij de dames finishte Ellen nog net in de top 10.

Thijs verzorgde een blitzstart bij de profs. De 21-jarige belofte was het snelst weg, en ook Toon en Quinten volgden in zijn spoor. In de openingsronden vormde zich een kopgroep van een achttal renners met daarbij Quinten, Toon en Thijs.

Halfweg koers versnelde Wout Van Aert. Quinten probeerde zich vast te bijten in zijn wiel, maar kon de aanval net niet pareren. Hij vormde samen met Merlier wel een achtervolgende groep, waarbij ook Toon kwam aansluiten.

In de slotrondes toonden de Telenet Fidea Lions zich de betere van Merlier. Toon reed zo naar een uitmuntende tweede plek, zijn 13de podiumplek van het seizoen. Quinten kon nog eens genieten van een podium met een knappe derde plaats, toch ook al de vijfde podiumplek dit seizoen voor de Limburgse neoprof.

Thijs eindigde na een sterke wedstrijd in de top-10 als 9de en eerste belofte.

TOON AERTS (2de):

“Mijn broer Thijs startte heel goed. Dan konden we in het begin van de wedstrijd wat naar elkaar roepen. Het was heel plezant om zo met twee te kunnen koersen. Uiteindelijk heb ik nog veel geluk gehad met zijn aanwezigheid. Toen de drie koplopers wegreden kwam ik in Thijs zijn wiel. Hij heeft dan een halve toer sterk kopwerk verricht voor mij. Ik moest hem soms zelfs intomen. Daar kon ik wat krachten sparen.”

“Het is mooi dat we als ploeg zo kunnen samenwerken. Dat was niet enkel met Thijs het geval, maar de vorige crossen ook al met o.a. Daan, Jim en vandaag nog met Quinten. In de achtervolging op Wout keek Merlier naar ons. Uiteindelijk kon ik toch de felbegeerde tweede plek binnenhalen.”

“Ik ben blij dat de kerstperiode nu echt begonnen is. Diegem en Baal zijn wel crossen met hoogteverschil en ook Zolder moet me liggen. In Loenhout rij ik dan weer voor mijn thuispubliek.”

QUINTEN HERMANS (3de):

“Toen Wout wegreed in het zand begon ik op de weg vol te spurten. Ik kwam drie meter korter, maar toen moest ik gaan zitten en werd de kloof snel groter. Dan was het tactisch kijken met Toon in de strijd voor de podiumplekken. Dan ben ik bewust niet te veel meer op kop gekomen. Ik ben vooral blij dat ik mijn positie in de tweede helft van de cross kon behouden. Dat was vorige weken moeilijker. Op het einde kraakte Merlier en dan kwam de derde podiumplek mij toe.”

“Ik hoop dat mijn tweede piek nu begint. In de afgelopen twee weken was ik net iets minder. Ik heb de afgelopen periode veel getraind, tot drie korte trainingen per dag. Maar met een lichaam werken is geen exacte wetenschap. Nu is het recupereren en crossen.”

THIJS AERTS (9de):

“Ik wist dat ik als belofte niet kon meedoen voor de overwinning, maar wilde me wel graag laten zien. Ik was meteen goed weg en kwam zelfs na een paar rondes nog als eerste door aan de finish. Dat gaf wel een kick! Het was plezant om in het wiel van Van Aert en mijn broer te hangen in de wedstrijd.”

“Toen de koers openbrak maakte Toon een fout waardoor hij vlak achter mij zat. Dan heb ik een ronde vol doorgetrokken voor hem. Ik hoop dat ik mijn broer zo wat heb kunnen helpen. Van die inspanning moest ik wel een ronde bekomen. Het is plezant dat twee broers elkaar tegenkomen in de cross. Het belangrijkste in deze wedstrijden is om me te laten zien, en die opzet is wel geslaagd. Bovendien eindig ik 9de en zo pak ik wat puntjes voor de UCI-ranking.”

UITSLAG

1. Wout Van Aert
2. Toon Aerts
3. Quinten Hermans
9. Thijs Aerts

ELLEN 23STE KEER TOP-10 BIJ DAMES

Ellen reed naar een nieuwe top-10 plek bij de dames, al de 23ste van haar seizoen. Onze taaie renster startte als tweede achter Lucinda Brand. In het tweede deel van de cross kreeg onze renster het iets moeilijker, maar ze wist toch een top -10 plek binnen te halen.

ELLEN VAN LOY (10de):

“Ik was vandaag minder sterk dan mijn concurrentes, dat is nu eenmaal zo. Maar ik maakte wel geen fouten en ben niet gevallen. Daar ben ik tevreden over. Mijn start was goed, maar ik denk dat ik me daar wat heb opgeblazen.”

“Het is niet de eerste keer dat ik de toppers in de top-10 afsluit. Maar bon, ik ben blij dat ik hier tiende eindig. Dat is zowat de grens. (lacht) Ik heb mijn best gedaan en heb zo hard mogelijk gereden.”

“De kerstperiode zal lastig zijn. Maar ik heb er geen bang van. Ik kom in alle klassementscrossen aan de start en bekijk het wedstrijd per wedstrijd.”

UITSLAG

1. Lucinda Brand
2. Sanne Cant
3. Sophie de Boer
10. Ellen Van Loy

Deel dit bericht