Telenet Fidea Lions-blok blikt vooruit op nationale kampioenschappen

TFL-2
Dit weekend staan de Telenet Fidea Lions in het Belgische Kruibeke en het Nederlandse Huijbergen aan de start van de nationale kampioenschappen. Onze 12 renners en rensters koesteren hoge verwachtingen.

Beginnen doen we in België. Het grootste blok Telenet Fidea Lions (5 renners) verschijnt zondag in Kruibeke aan de start bij de heren elite. Toon Aerts start als absoluut speerpunt van de ploeg: “Samen met Van Aert stak ik er afgelopen seizoen bovenuit. Ik stond in Brussel al voor de 20ste keer dit seizoen op het podium. Dan moet je vol voor de trui gaan” aldus een ambitieuze Toon.

Een van de renners in het TFL-blok waarop Toon 200% kan rekenen is zijn broer Thijs Aerts: “Ik sta helaas niet met mijn beste papieren aan de start na een ziekte die ik opliep na Gullegem. Daarom stel ik mij van de eerste tot de laatste minuut in dienst van mijn broer. Als ik hem ergens kan helpen, voor en tijdens de cross, zal mijn BK geslaagd zijn”, aldus de uittredende beloftenkampioen.

Telenet Fidea Lions herbergt ook een aantal niet te onderschatten outsiders in de ploeg. “Met Toon, Wout en Michael zijn er drie topfavorieten. Maar er zijn altijd verrassingen op een kampioenschap” aldus Quinten Hermans. “Ik hoop zondag zo een verrassing te zijn. Ik heb me in ieder geval tot in de puntjes voorbereid.”

Met Jim Aernouts en Nicolas Cleppe verschijnen nog twee trouwe luitenanten op de line-up. “Na ziekte start ik zonder hoge verwachtingen” aldus Jim. “Maar ik heb wel moraal. Het is en blijft een kampioenschap!” Nicolas hoopt dan weer op een afvallingsrace: “Ik hoop op een lastig BK. Ik voel dat ik fris uit een drukke periode ben gekomen en heb er echt zin in.”

Dames: Ellen zonder druk, Marthe scherp

Op zaterdag is Ellen Van Loy op post bij de dames elite. “Na een knieblessure die ik opliep bij een val in Overijse ben ik nog niet in topvorm. Ik start zonder druk en misschien brengt dat wel mogelijkheden met zich mee.” Onze 19-jarige Marthe Truyen start als een van de favorieten bij de beloften: “Ik zal meestrijden voor de podiumplekken. Mijn prestaties van de afgelopen weken geven me vertrouwen. Als ik die lijn kan doortrekken zit er nog zoveel meer in” klinkt ze hoopvol.

Beloften: Andreas met vertrouwen, Yentl gemotiveerd

Bij de beloften sturen de Telenet Fidea Lions zondag omstreeks 13u30 twee vertegenwoordigers het veld in. “Na een sterke prestatie in Brussel kijk ik met vertrouwen uit naar het BK” aldus Andreas Goeman. “Ik wil een hoofdrol opeisen in de wedstrijd. Mits een superdag mik ik op een podiumplek.” Yentl Bekaert start op het BK in zijn eerste wedstrijd sinds een zware val in de wereldbeker in Namen: “Na twee weken zonder cross wordt het afwachten. Ik ben wel gemotiveerd om er eindelijk weer in te vliegen!”.

Nederland: Strijd voor het podium

Net over de grens strijden drie van onze renners zondag in Huijbergen voor de Nederlandse driekleur. Alle drie mikken ze op een podiumplek. “Ik probeer zo dicht mogelijk bij Mathieu Van der Poel te blijven”, aldus Lars Van der Haar. “Je weet nooit wat er gebeurt in een titelstrijd. En anders verwacht ik een mooie strijd om de podiumplekken.” Ook Corné Van Kessel mikt hoog: “Ik wil me mengen in de strijd voor het podium. Het wordt een hevige strijd met naar mijn verwachting vijf mannen die voor drie podiumplekken strijden.”

Last but not least: Fleur Nagengast verschijnt op het startblok bij de dames beloften. “Mijn voorbereiding verliep niet ideaal. Ik ben wat op de sukkel met mijn rug, maar heb wel podiumambities. Winnen zal niet makkelijk worden in een getalenteerd deelnemersveld, maar ik hoop op een goede dag!”

Deel dit bericht