Telenet Fidea Lions feliciteert kersvers bondscoach Sven Vanthourenhout

svthkbwbtflRG
Telenet Fidea Lions zal het vanaf 1 augustus met een ploegleider minder doen nu Sven Vanthourenhout de kans heeft gekregen om bondscoach van het veldrijden te worden. Maar het ganse team gunt hem dit van harte en wil hem dan ook feliciteren met de overstap.

Telenet Fidea Lions is ervan overtuigd dat Sven de ideale man is op de positie van bondscoach. Hij heeft zich in zijn eerste jaar als coach binnen de ploeg al meteen bewezen en zowel hijzelf als zijn werk wordt door iedereen enorm geapprecieerd. Hij is – nog maar een jaar na het beëindigen van zijn carrière als veldrijder – ook nog erg betrokken bij het peloton.

“Het is deels met pijn in het hart dat ik afscheid moet nemen van deze fantastische ploeg”, aldus Sven. “Het is een job die ik dag in, dag uit met heel wat passie en enthousiasme heb gedaan. Een job die, mede dankzij de ploeg, eigenlijk nooit echt als werken heeft aangevoeld. Ik ben dan ook blij en dankbaar voor de kansen die ik binnen de ploeg heb gekregen. Maar ondanks dat ik het enorm zal missen, is het voor mij een hele eer om als bondscoach aan de slag te kunnen. Een kans die ik niet kan weigeren.”

Sven zal het zomerprogramma van de Telenet Fidea Lions nog mee afwerken en stapt op 1 augustus over naar de KBWB, tussen de laatste koers op de weg (TRW) en de stage ter voorbereiding op de winter. Voorlopig doet Telenet Fidea Lions het met alleen Kris Wouters als ploegleider. Het team heeft geen juniors meer in de rangen en is dus sowieso met 13 renners wat beperkter in omvang dan de voorbije seizoenen.

Voor sportief manager Sven Nys vertrekt er niet alleen een ploegleider, maar ook een goede vriend. “Dit is een unieke kans voor Sven en ik vind dat hij die met beide handen moet grijpen. Het is het bewijs dat hij al heel goed bezig was. We zullen hem zeker missen, maar anderzijds hebben we bij het team een bekwame staf en met Kris een heel goede ploegleider. De aanloop naar het seizoen is al erg goed geweest en we gaan verder in de richting waar we naartoe willen. Sven zal ongetwijfeld met evenveel inzet en gedrevenheid zijn nieuwe job uitvoeren. Ikzelf en het hele team wensen hem alle succes toe.”

Deel dit bericht