Telenet Fidea Lions hebben start van het wegseizoen niet gemist!

Baloise Belgium Tour: Stage 5: Tienen-Tongeren
De Telenet Fidea Lions zitten na het crossseizoen zeker niet stil! Dit jaar nam de ploegleiding het besluit om de lat tijdens het wegseizoen wat hoger te leggen. Na een pittige stage op Mallorca en één maand competitie oogt de tussentijdse balans erg fraai.

De ploeg nam deel aan de Baloise Belgium Tour. Vincent Baestaens reed zich in de kijker tijdens de etappe doorheen de Ardennen, Daan Soete pakte heel wat publiciteit tijdens de laatste rit tussen Tienen en Tongeren. In datzelfde slotweekend van de Baloise Belgium Tour nam Quinten Hermans deel aan de wereldbeker MTB in Albstadt. In de categorie onder 23 jaar werd Quinten knap 19de!

In de Heistse Pijl waren Quinten Hermans, Lars van der Haar en Corné van Kessel onmiddellijk bij de pinken. Ze lieten zich niet verrassen en maakten deel uit van de ontsnapping van de dag. In de spurt behaalde Corné bovendien een zeer mooie 4de plaats.

Ook in de Ronde van Limburg liet Corné een sterke indruk na. Na een hele dag mee in de ontsnapping te hebben gezeten kreeg hij de ‘Prijs voor de Strijdlust’. Ook Jim Aernouts reed een tijdje aan de kop van de koers.

Niet alleen onze mannen komen sterk voor de dag, maar ook de vrouwen rijden zich in de kijker. Ellen Van Loy reed al een paar mooie premies bij elkaar in criteriums. In Nijlen, in de kleuren van het nationale damesteam, was Ellen één van de sterkste dames in koers. Fleur Nagengast won een wedstrijd in haar thuisdorp Beilen.

Tot slot willen we de prestaties van Yentl Bekaert en Andreas Goeman benadrukken. Yentl werd door de KBWB geselecteerd om deel te nemen aan de Trofeo Karlsberg. Onze renner van het jongerenteam behaalde de eindwinst in het bergklassement. Andreas won op 10 juni zijn eerste wegkoers. In Geraardsbergen nam hij zijn medevluchters te grazen dankzij een sterke eindspurt.

 Vanaf woensdag 14/6 nemen onze jongens deel aan de Ster ZLM Toer in Nederland.

Team manager Sven Nys is uiteraard blij met de huidige gang van zaken. “Heel fijn dat er zo’n mooie resultaten worden gehaald! De sfeer binnen het team zit goed, de renners vormen een hechte groep en zetten mooie resultaten neer, ook in de grotere wedstrijden die op tv komen. Meer moet dat niet zijn!”

 

Deel dit bericht