Telenet Fidea Lions veroveren Zilvermeercross, volledig podium!

CYCLOCROSS MOL ZILVERMEERCROSS
Zondag 2 december 2018 neemt een speciaal plekje in in onze ploeggeschiedenis! Corné was de sterkste van het hele veld in de Zilvermeercross in Mol. Jim en Thijs maakten het leeuwenfeest compleet door de tweede en derde podiumplek te verzilveren.

Slechts drie van onze renners aan de start aan het Zilvermeer in Mol. Maar Thijs, Jim en Corné verdedigden de ploegkleuren met hand en tand en zorgden voor een onvergetelijke prestatie.

Corné gooide Tom Meeusen als laatste van zijn concurrenten overboord en reed in het Molse zand solo naar zijn tweede seizoenszege. Maar daar hield het feest niet op. In de achtervolging was Jim duidelijk de sterkste. Onze man uit Essen verzekerde de tweede podiumplek. En ook neoprof Thijs voelde zich in zijn sas! Hij ontdeed zich van zijn concurrenten in de strijd om plek drie. Thijs finishte derde en bracht alle fans zo in extase. Een volledig podium voor de Telenet Fidea Lions!

Corné Van Kessel (winnaar):

“Na een sterke passage door het zand liet ik Meeusen ter plekke en trok ik solo op avontuur. Het was niet makkelijk om vooraan alleen stand te houden, maar Jim en Thijs hebben in de achtervolging perfect het ploegenspel gespeeld. Dat was voor mij de ideale situatie. Ik ben trots dat ik tussen hen op het hoogste schavotje sta.”

“Ik had mijn zinnen op dit weekend gezet, maar gisteren draaide het in Hasselt niet zoals ik wilde. Er liep vanalles mis. Vandaag heb ik geantwoord op de mooiste manier die er is, met de pedalen. Deze overwinning doet daarom extra veel deugd. Ik vertrek met een goed gevoel naar Spanje voor een korte stage.”

Jim Aernouts (2de):

“In de derde ronde reed ik weg met Corné en Meeusen. Ik bleef met Corné vooraan over, maar dan maakte ik jammer genoeg een fout aan de trap. Mijn ketting blokkeerde en ik verspeelde 15 kostbare seconden. Dan viel ik wat terug in een groepje, maar daar voelde ik me al snel de sterkste. Jammer van het euvel, anders had ik samen met Corné om de zege kunnen strijden!”

“Maar ik gun Corné zeker de overwinning. Ik ben heel gelukkig met deze tweede plek. Er liggen weinig kansen in het seizoen om podium te rijden. Als die kans zich voordoet moet je die met beide handen grijpen. Als je die missie dan volbrengt geeft dat zeker extra voldoening. En dan met 1-2-3 op het podium, je moet het maar doen!”

Thijs Aerts (3de):

“Mijn eerste podiumplek bij de profs, zalig! Deze derde plek kwam voor mij als neoprof toch wel onverwacht. Gisteren voelde ik me in Hasselt niet zo goed, en ook vandaag draaide het in de eerste rondes niet lekker in het zand. In het tweede wedstrijdgedeelte kon ik dan het tij keren en een eerste podiumplek veiligstellen!”

“Mijn eerste podiumplek, en dan meteen met drie ploegmaats op het podium! We kwamen maar met drie renners aan de start, maar staan wel allemaal op de schavotjes. Dat is toch wel speciaal! Ik zal dit niet snel vergeten.”

Uitslag

1. Corné Van Kessel
2. Jim Aernouts
3. Thijs Aerts
4. Tom Meeusen
5. David Van der Poel

Deel dit bericht