Telenet Fidea Lions zijn klaar voor de winter

Fotospecial-Telenetfidea12
Vandaag, zaterdag 2 september 2017, werden de Telenet Fidea Lions 2017-2018 voorgesteld in Baal.

Team manager Sven Nys stelde vandaag, in de schaduw van het Sven Nys Cycling Centrum, zijn troepen voor komende winter voor aan de pers en supporters. “Meer dan ooit beschikken de Telenet Fidea Lions over een elitekern die erg sterk is in de breedte”, opent Nys. “Met zowel Lars van der Haar als Europees kampioen Toon Aerts volledig fit, beschikken we over twee toppers die mee zullen strijden voor de zeges. Van Corné van Kessel verwachten we dat hij zijn ijzersterke regelmaat ook dit jaar blijft behouden en we gunnen hem van harte een grote overwinning.”

“Wegkapitein Jim Aernouts heeft volledig zijn draai gevonden binnen het team en zal zich regelmatig laten zien. Net als Quinten Hermans, die als eerstejaars toch met de nodige ambitie aan het seizoen start. Hij heeft de capaciteiten en de volwassenheid, dus er staat hem een mooi jaar te wachten. Daan Soete heeft vorig jaar met een alternatief programma voldoende punten kunnen verzamelen om veilig te zijn voor de wereldbekers. Dit jaar is dat de opdracht voor Nicolas Cleppe, zijn doel dit seizoen moet de top 50 van de UCI-ranking zijn.”

DAMESTEAM

Binnen het damesteam was er mooi nieuws vanuit het opleidingsteam: Marthe Truyen zal op 1 maart 2018 als eerste jeugdrenner de overstap maken van het AA Drink Jongerenteam naar de Telenet Fidea Lions. Komende winter zal Marthe nog in het shirt van het AA Drink Jongerenteam rijden en de trainingen volgen bij de coaches die haar tot op haar huidige niveau begeleidt hebben. Maar ze wordt stilaan ook opgenomen in de trainingen en testen van de Telenet Fidea Lions. Zo kan ze nog een jaar rustig groeien in haar vertrouwde omgeving.

Marthe Truyen: “Voor mij is dit een droom die uitkomt! Toen vorig jaar de samenwerking tussen het AA Drink Jongerenteam en de Telenet Fidea Lions werd aangekondigd merkte ik al dat Ellen Van Loy tijdens de verkenningsrondes van een cross regelmatig bij me kwam rijden en tips gaf. Dat ik nu samen met haar kan gaan trainen en weet dat ik binnenkort in hetzelfde shirt zal gaan rijden, stemt me erg gelukkig.”

Sven Nys: “Marthe zal een mooie aanvulling zijn op het damesteam van de Telenet Fidea Lions. Komende winter gaan Fleur Nagengast en Ellen Van Loy de kleuren van de Telenet Fidea Lions verdedigen bij de dames. Fleur heeft de voorbije jaren de combinatie gemaakt van het veldrijden en wegwielrennen, maar afgelopen zomer heeft ze voor het eerst een volledig crossgerichte voorbereiding gedaan. Die voorbereiding zou de komende maanden moeten renderen. Ellen heeft zich de voorbije jaren al voldoende bewezen, zij is een heel belangrijke pion voor ons als team, maar zeker ook voor het damesveldrijden in het algemeen. Ellen staat altijd klaar voor sponsors en organisatoren en heeft de voorbije jaren meer wedstrijden gereden dan wie dan ook. Ze is de ideale persoon om Fleur en Marthe mee op sleeptouw te nemen.”

BELOFTEN

Begin juni maakten de Telenet Fidea Lions al bekend dat het Britse toptalent Tom Pidcock op 1 oktober 2017 de overstap maakt naar Telenet Fidea Lions. Aangevuld met Thijs Aerts, Andreas Goeman en Yentl Bekaert hebben de Telenet Fidea Lions opnieuw een mooi beloftenteam samengesteld.

Sven Nys: “Andreas en Yentl maken dit jaar de overstap naar ons beloftenteam. Zij hebben als junior al heel mooie dingen laten zien, maar krijgen – als eerstejaars belofte ? nu de kans om op hun eigen tempo te groeien. Thijs Aerts is deze winter laatstejaarsbelofte en waar hij afgelopen jaar het crossen nog combineerde met een job als fietsenmaker, zet hij deze winter alles op de cross. Thijs heeft de voorbije jaren al vaak bewezen dat hij er kan staan als het nodig is en we verwachten dat hij dat deze winter ook vaak zal doen, zeker bij de kampioenschappen. Met supertalent Tom Pidcock aan zijn zijde heeft hij bovendien een goede bliksemafleider. Ook Tom leggen wij als eerstejaarsbelofte zo min mogelijk druk op, al weten we dat er toch van hem wel al het een en ander verwacht zal worden.”

Tot slot was er ook nog erg mooi nieuws vanuit de hoofdsponsors: zowel Telenet als Fidea hebben hun contract als hoofdsponsor van de Telenet Fidea Lions verlengd tot en met 31 december 2020. Telenet (sinds 2009) en Fidea (sinds 2004) zijn ondertussen monumenten binnen het veldrijden en samen met het team willen zij de komende jaren ambassadeurs blijven voor de sport. Hiervoor zullen zij de komende jaren bouwen op twee pijlers: #safecycling en de cross nog aantrekkelijker maken voor een jonger publiek.

Deel dit bericht