Thibau knalt naar ritzege en leidersplaats Flèche du Sud

THIB
In de lastige derde etappe van de Flèche du Sud (2.2) sloeg Thibau een dubbelslag. Naast zijn eerste UCI-profzege op de weg veroverde hij in Bourscheid ook de leidersplaats. Pim gaat in de leiding van het bergklassement.

Thibau Nys:

“Het was vandaag een relatief korte maar intense etappe. Ik voel me al een paar dagen heel sterk hier in Luxemburg, maar de eerste twee etappes kon ik me niet goed positioneren in de slotfase. Vandaag lag de aankomst op een klim van drie kilometer, dus zou de sterkste automatisch winnen. De ploeg leverde de hele dag perfect kopwerk en met een gereduceerde groep begonnen we aan de slotklim in Bourscheid (3.5km aan 7%).”

“In de slotkilometer bleven we nog met een aantal mannen over. Ik voelde dat de benen nog goed waren en ben dan met vertrouwen aangegaan op 250 meter van de streep. Ik kon meteen een kloof slaan en die behouden tot op de streep.”

“Ik voel dat wij met Baloise Trek samen met de jongerenploeg van TotalEnergies (Vendée U) en VolkerWessels de sterkste ploegen in deze rittenkoers zijn. Nu is het aan ons om de komende twee etappes de leiderstrui en de bergtrui van Pim te verdedigen. Daar hebben we met Lars, Thijs, Yentl, Ward en Pim zeker de capaciteiten voor. Het eindklassement verzekeren is het hoofddoel dit weekend. Alles wat daar eventueel nog bij kan komen is mooi meegenomen.”

Uitslag Etappe 3 (Bourscheid – Bourscheid)

1. Thibau Nys
2. Thomas Bonnet
3. Moran Vermeulen

Klassement na Etappe 3

1. Thibau Nys

Deel dit bericht