Thijs glundert met tweede plaats in Aardbeicross

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE HOOGSTRATEN
Thijs legde voor de tweede dag op rij beslag op een sterke tweede plaats in de Telenet Superprestige-manche in Hoogstraten. Eerstejaars Yentl verraste met een achtste plek op het zware parcours. Bij de vrouwen strandden Ellen en Fleur net naast de top-10.

Bij de start was er een technisch defect van de startlichten. Die blijven op rood staan. Alle renners vertrokken bij een onverwacht fluitsignaal, maar Thijs was zeker van stuk en blijf aan de startlijn staan. Na enkele minuten besliste de organisatie om opnieuw te starten. Thijs schoot als een pijl uit een boog weg in de tweede start.

Eli Iserbyt keerde terug in de wielen en liet Thijs ter plekke. Die kende in even een minder moment maar kon in de finale toch afrekenen met Toupalik en Dekker. Thijs reed in de Aardbeicross zo voor de tweede dag op rij naar een sterke plek. Eerstejaars Yentl tekende voor een sterke prestatie door naar een 8ste plek te rijden. Andreas kende een off-day en finishte 30ste.

Thijs Aerts (2de):

“De organisatie vertelde dat de start werd gegeven met de lichten. Ik was daarop aan het focussen toen plots iemand floot. Ik dacht dat dat iemand uit publiek was, dus bleef ik staan. Maar al de rest was vertrokken. Enkel Jelle Schuermans en ik stonden er nog. Dan bleven we wachten op een herstart, wat ook in het reglement staat. Als er bij een valse start een renner blijft staan moet de rest worden teruggeroepen. Dat draaide dan in mijn voordeel uit. Ze hadden sneller moeten ingrijpen. Ik was in mijn recht om te blijven staan.”

“Bij de tweede start kreeg ik vleugels door de euforie en de adrenaline bij de eerste start. Van die snelle opening moest ik even bekomen in de tweede ronde. Daarna kwam ik terug in mijn ritme en kon ik Dekker en Toupalik weer bijbenen. Enkel Iserbyt was net iets te sterk.”

“Het was leuk om vlakbij huis zo goed te rijden. Nu wil ik genieten van de aardbeien. Ik steek er een paar in de diepvries om er in de zomer nog van te kunnen genieten.”

Yentl Bekaert (8ste):

“Het stuk vlak voor de aankomst lag er erg zwaar bij. De rest bolde nog redelijk goed. Maar de zuiggrond en de wind maakten het een harde wedstrijd. Ik pakte het tactisch goed aan door in het begin in de wielen te zitten en op het einde het verschil te maken. Deze prestatie had ik niet verwacht door een korte periode zonder competitie met het WK. Ik ben tevreden dat ik hier kan bevestigen.”

Uitslag (47 deelnemers)

1. Eli Iserbyt
2. Thijs Aerts
3. Jens Dekker
8. Yentl Bekaert
30. Andreas Goeman

Stand Sport Vlaanderen Trofee

1. Sieben Wouters 78p.
2. Adam Toupalik 72p.
3. Jens Dekker 69p.
5. Tom Pidcock 57p.
5. Thijs Aerts 57p.
13. Yentl Bekaert 18p.
20. Andreas Goeman 11p.

Ellen en Fleur net buiten top-10 in Hoogstratense blubber

Ellen en Fleur kenden geen al te beste start in de voorlaatste Telenet Superprestige-manche. Fleur kwam bij de eerste passage in het veld ten val, terwijl Ellen een mindere start kende. Ellen slaagde er wel snel in om terug naar de 6de plek te rijden. In de finale moest ze enkele plekken prijsgeven om 11de te eindigen. Fleur finishte als 13de na een inhaalrace.

Fleur Nagengast (13de):

“Net na de start kwam ik ten val in het veld. Ik kwam in een verkeerd spoor terecht en kwam in aanraking met de grond. Dan kwamen er meteen 15 rensters overheen. Daardoor moest ik de hele wedstrijd inhalen. Ik reed mijn eigen tempo en op dit zware parcours kon ik nog veel inhalen. Ik voelde me voor de wedstrijd niet super, maar het is een goeie wedstrijd geweest.”

“k denk dat ik het hele seizoen constant gereden heb, zonder echte uitschieters. Ik heb een goeie basis om op te bouwen en hoop binnenkort een stap te zetten om in de top-10 te eindigen.”

Uitslag vrouwen

1. Sanne Cant
2. Maud Kaptheijns
3. Helen Wyman
11. Ellen Van Loy
13. Fleur Nagengast

Superprestige Ladies Trophy na 7 wedstrijden

1. Sanne Cant 92p.
2. Maud Kaptheijns 91p.
3. Annemarie Worst 72p.
6. Ellen Van Loy 55p.
14. Fleur Nagengast 20p.

<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Deel dit bericht