Thijs in Krawatencross 2de in duel der kampioenen

CYCLOCROSS DVV TROPHY KRAWATENCROSS LILLE
In de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee in Lille eindigde Thijs op de tweede plaats. Na een sterke wedstrijd moest onze Belgische kampioen het afleggen tegen wereldkampioen Iserbyt. Eerstejaars Andreas eindigde op plek 12.

Thijs ging erg snel van start aan de Lilse Bergen. Wereldkampioen Iserbyt dichtte de kloof en ook Toupalik en Dekker slaagden daarin. In het tweede deel van de wedstrijd kon Thijs afrekenen met Dekker en Toupalik. In het duel der kampioenen moest Belgisch kampioen Thijs wel zijn meerdere erkennen in wereldkampioen Iserbyt.

Thijs kon in de spurt Jens Dekker afhouden en eindigde zo tweede, Andreas 15de.

Thijs Aerts (2de):

“Ik voelde mij vandaag een pak beter dan in Valkenburg. Met deze vorm had een podiumplek er op het WK wel ingezeten. Ik had een goed gevoel op een omloop die me ligt. Ik zak steeds met moed af naar Lille, waar ik nog een Belgische titel pakte.”

“De afgelopen weken kende ik nooit een goede start, maar vandaag lukte dat wel. Ik zette meteen druk, en Eli moest meteen vol aan de bak. Maar hij was enorm sterk en er was weinig aan te doen. Ik liet me even in slaap wiegen door Toupalik en moest twee rondes vol aan de bak om Iserbyt weer bij te benen.”

Andreas Goeman (15de):

“Bij de start schoot ik uit mijn pedaal. Maar met wat geluk kon ik een gaatje induiken en zo was ik redelijk goed vertrokken. Maar ik blies me op en zakte wat terug. Ik kwam in een groepje voor plek 10 te zitten, maar dan kwam ik ten val op het moment dat de groep in twee brak.

“In de laatste ronde probeerde ik dan nog wat in te halen. Maar ik ben tevreden, ik deed deze week voor het eerst stage als apotheekassistent. Dat betekent de hele dag rechtstaan. Maar ik heb nog écht goesting om te crossen de komende weken. Ik hoop nog wat UCI-punten te verzamelen en mag in ieder geval niet klagen over mijn seizoen.”

Uitslag

1. Eli Iserbyt
2. Thijs Aerts
3. Jens Dekker
15. Andreas Goeman

Eindklassement DVV Verzekeringen Trofee

1. Eli Iserbyt
2. Yannick Peeters
3. Thomas Joseph
11. Andreas Goeman
14. Thomas Pidcock
15. Thijs Aerts
34. Yentl Bekaert

Deel dit bericht