Thijs maakt favorietenrol waar in Koksijde, voor tweede keer Belgisch beloftenkampioen

KOKSIJDE CYCLOCROSS NATIONAL CHAMPIONSHIPS U23 MEN
Thijs heeft zich voor de derde keer in zijn nog jonge carrière tot Belgisch kampioen gekroond. In Koksijde was hij na een razend spannende wedstrijd sterker dan Toon Vandebosch. Ook eerstejaars Andreas en Yentl eindigden in de top-10.

Thijs moest in Koksijde afrekenen met Toon Vandebosch, Stijn Caluwé en Yannick Peeters in de strijd om de Belgische titel. Tot in de voorlaatste ronde wisselden de vier koplopers de leidersplaats af. Maar dan achtte Thijs zijn moment gekomen.

In het zand versnelde hij en sloeg zo een beslissende kloof op zijn concurrenten. Niemand keerde nog terug op het wiel van de 21-jarige Rijkevorselnaar. Na een Belgische titel bij de junioren en als tweedejaars belofte greep hij in Koksijde en derde Belgische titel.

Thijs Aerts:

“Het is geweldig om een derde Belgische trui naar huis in Rijkevorsel te kunnen meenemen. Ik heb hard voor deze titel moeten knokken. Jongens als Toon Vandenbosch waren heel sterk. In de eerste ronde heb ik mijn derailleur kapotgereden. Daardoor moest ik in de tweede ronde wisselen. Gelukkig viel die wissel op het perfecte moment en kon ik een minuut later weer aansluiten.”

“Mijn twee tegenstanders Vandebosch en Caluwé konden het ploegenspel spelen. Op een bepaald moment sloeg de twijfel toch binnen. Steeds keerden ze namelijk terug op mijn wiel. Maar op een zandstrook in de voorlaatste ronde ging alles plots vanzelf. Ik kon een mooie kloof slaan en de veer brak bij Toon.”

“Ik kan vandaag de rol van topfavoriet toch waarmaken. Als laatstejaars belofte hoop ik om volgend jaar bij de ploeg door stromen naar de profs om mijn broer en de andere renners te helpen. Ooit hoop ik op die manier bij de veldrittop aan te sluiten. Hopelijk draagt deze titel daartoe bij. Ik hoop de focus te houden op het komende wereldkampioenschap.”

Andreas Goeman:

“Een zesde plaats had ik niet verwacht. Ik ben heel tevreden. Vooraf zei ik dat met een superdag top-5 mogelijk was, maar dat was eigenlijk al onverhoopt. Op training liep het al de hele week goed. Deze ochtend vond ik meteen mijn goede benen terug.”

“De laatste ronde hoorde ik dat Thijs op weg was naar de Belgische titel. Een meer dan verdiende gouden medaille. Thijs is een toffe en vriendelijke ploegmaat.”

Yentl Bekaert:

“De start verliep niet super. Zo moest ik in de eerste zandstrook meteen lang lopen. Zo bedroeg de kloof op de kop van de wedstrijd meteen meer dan 20 seconden. Mijn doel was om in mijn eerste kampioenschap bij de beloften in de top-10 te rijden. Met een 9de plek is die missie geslaagd.”

Uitslag

1. Thijs Aerts
2. Toon Vandebosch
3. Stijn Caluwé
6. Andreas Goeman
9. Yentl Bekaert

Deel dit bericht